Miso/løgsuppe m ris og torsk – lavet i ovnen

4 personer

Ingredienser

9 stkløg
100 gsmør
40 gfrisk ingefær
85 gmiso paste
100 gris
1 lkogende vand
1.5 lgrøntsags bouillon
1 pottetimian
sort peber
salt
Citron – saft og skal
800 gtorsk
Smagsneutral olie til stegning

Tilberedning

  • 1

    Forvarm ovnen til 230° (varmluft).

  • 2

    Halver løgene og fjern det yderste lag – skær bund og toppen af, således du har intakte, halve løg.

  • 3

    Kom smør og miso i et ildfast fad sammen med det kogende vand – rør det sammen til suppebasen bliver homogen.

  • 4

    Skyl basmatirisene under koldt vand.

  • 5

    Kom de halve løg i miso-suppen sammen med ingefær, skrællet og skåret i mindre tern, ned i det kogende vand. Tilføj de skyllede basmatiris. Dæk det ildfaste fad med stanniol og bag det i ovnen i 40 minutter.

  • 6

    Fjern stanniolen fra fadet og vend løgene i fadet. Bag videre i yderligere 35 minutter. Tjek til løgene hver 10. minut – kom gerne lidt af misosuppen over løgene når du tjekker til dem. Basen er færdig når den er tyk og gylden. OBS dette kan tage kortere tid end 35 minutter, hold derfor godt øje med din løg/ris i ovnen.

  • 7

    Kom grøntsags bouillon, miso/løgbasen samt halvdelen af timian i en gryde og blend til det er helt glat. Smag til med citronskal, salt og sort peber.

  • 8

    Mens suppen holdes varm på komfuret, steges torsken ved at varme en pande op med smagsneutral fedtstof. Steg torsken gylden på begge sider. BEMÆRK at stegetiden på torsken afhænger af stykkerne af torsken, men som udgangspunkt er torsken færdig når flagerne lige akkurat begynder at falde fra hinanden.

  • 9

    Læg torsken i en skål, hæld suppe ved og pynt den lune suppe af med resten af timianen og friskrevet citronskal.

Tip: Udskift gerne torsken med hvad end årstiden byder på – eksempevis mørksej eller hornfisk.
Miso/løgsuppe m ris og torsk – lavet i ovnen