Minestronesuppe med bønner og ristet brød

3-4 person

Ingredienser

450 gBønne blanding
200 gløg
1 fedhvidløg
125 ggulerødder
100 gbladselleri
2 spskolivenolie
1 spsktomatpuré
0,5 tskchilipulver
1 kvistrosmarin
2 bladesalvie
600 mlgrøntsagsbouillion
100 gsmå pastaer, eks orecchiette
salt
peber
Æblecidereddike eller citronsaft
frisk oregano

Tilberedning

  • 1

    Pil løg og hvidløg samt skræl gulerødderne.

  • 2

    Hak løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri groft. Steg det gyldent i en gryde med olivenolien.

  • 3

    Når grøntsagerne begynder at blive gyldne, tilsæt da tomatpuré, chilipulver, rosmarin og salvie. Lad det stege i et par minutter og tilsæt herefter grøntsagsbouillionen og lad det simre i 15 minutter.

  • 4

    Kom bønneblandingen og de små pastaer i og lad det koge i 10 minutter.

  • 5

    Smag suppen til med salt, peber og et par dryp æblecidereddike eller citronsaft.

  • 6

    Drys frisk oregano over minestronesuppen og server med ristet brød til.

Minestronesuppe med bønner og ristet brød