Mexi-gryde med kylling, avocado, tortillas og ris - til to dage
4 personer
Ingredienser
| 250 g | ris |
| 900 g | færdig fajitablanding |
| 450 g | kyllingefilet |
| 2 dåser | hakkede tomater |
| 1 dl | vand |
| 140 g | tomatpuré |
| 1 spsk | spidskommen |
| 0.5 spsk | stødt koriander |
| 1 stk | avocado |
| 1 dl | creme fraiche 9 % |
| 100 g | tortillachips |
| salt | |
| peber | |
| olivenolie |
Tilberedning
- 1
Kog risene efter anvisningen på pakken - du skal blot koge ris til dagens opskrift, og altså ikke til i morgen.
- 2
Steg den frosne grøntsagsblanding i lidt olivenolie i en stor gryde, til den er tøet op. Skær kyllingen i små stykker. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende. Tilsæt kyllingestykkerne til gryden.
- 3
Tilsæt hakkede tomater, vand, tomatpuré, spidskommen og stødt koriander, og bring hele molevitten i kog. Lad det simre i ca. 10 minutter eller mere. Husk blot at røre undervejs og sørg for, at gryden ikke steger tør. Hvis den gør, tilsæt lidt mere vand.
- 4
Del avocadoen i to og fjern stenen. Skær den i små stykker.
- 5
Smag retten til med salt og peber, og server med ris, avocadotern, creme fraiche og tortillachips. Husk at gemme halvdelen af mexi-gryden til i morgen.
