Medisterpølse med kartofler og spidskål. Hertil blå ostesauce

4 personer

Ingredienser

500 gmedisterpølse
650 gkartofler
1 stkspidskål
2.5 dlcremefine 15%
1 spskmajsstivelse
75 gDanablu
olivenolie
salt
peber

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 22: Medisterpølse
  • 1

    Varm en pande op med lidt olivenolie og steg medisteren ved middel varme på begge sider, til den er gennemstegt. Prik evt. medisterpølsen med en gaffel, så den ikke sprækker.

  • 2

    Skrub og skyl kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand.

  • 3

    Fjerne de yderste blade på spidskålen og skær i otte store både - bevar stadig stokken. Grill spidskåls-bådene eller steg dem på en pande med olivenolie ved middel varme. Krydr med salt og peber.

  • 4

    Hæld cremefine op i en kasserolle og bring det i kog. Rør majsstivelsen sammen med lidt vand i et glas og hæld det i sovsen under omrøring, til den har fået en tykkere konsistens.

  • 5

    Tilsæt smuldret Danablu og rør det ud i sovsen. Smag til med salt og peber.

  • 6

    Server medisterpølsen med kogte kartofler, spidskål og blå ostesauce som tilbehør. Velbekomme!

For ekstra smag: Server en god sennep som tilbehør.
Medisterpølse med kartofler og spidskål. Hertil blå ostesauce