Medisterpølse med kartofler og spidskål. Hertil blå ostesauce
4 personer
Ingredienser
500 g | medisterpølse |
650 g | kartofler |
1 stk | spidskål |
2.5 dl | cremefine 15% |
1 spsk | majsstivelse |
75 g | Danablu |
olivenolie | |
salt | |
peber |
Tilberedning
- 1
Varm en pande op med lidt olivenolie og steg medisteren ved middel varme på begge sider, til den er gennemstegt. Prik evt. medisterpølsen med en gaffel, så den ikke sprækker.
- 2
Skrub og skyl kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand.
- 3
Fjerne de yderste blade på spidskålen og skær i otte store både - bevar stadig stokken. Grill spidskåls-bådene eller steg dem på en pande med olivenolie ved middel varme. Krydr med salt og peber.
- 4
Hæld cremefine op i en kasserolle og bring det i kog. Rør majsstivelsen sammen med lidt vand i et glas og hæld det i sovsen under omrøring, til den har fået en tykkere konsistens.
- 5
Tilsæt smuldret Danablu og rør det ud i sovsen. Smag til med salt og peber.
- 6
Server medisterpølsen med kogte kartofler, spidskål og blå ostesauce som tilbehør. Velbekomme!
