Medister med ovnkartofler, appelsinsalat og sauce
4 personer
Ingredienser
1000 g | kartofler |
500 g | medisterpølse |
2 dl | vand |
50 g | mandler |
0,5 stk | spidskål |
3 stk | appelsin |
3 dl | madlavningsfløde 8% |
1 terning | oksebouillon |
olivenolie | |
dressing efter eget valg | |
majsstivelse | |
sovesekulør | |
salt | |
peber |
Tilberedning
- 1
Opvarm ovnen til 210° varmluft.
- 2
Skrub eller skræl kartoflerne og skær dem i tykke skiver. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og vend i lidt olivenolie. Bag dem i ca. 25 minutter.
- 3
Steg medisteren på en pande ved middel varme i lidt olivenolie. Hæld herefter vandet på panden og læg låg på. Prik evt. medisteren med en gaffel, så den ikke spækker. Lad den simre under låg, til den er gennemstegt.
- 4
Imens medisteren tilberedes: Rist mandlerne på en tør pande. Køl dem af på en tallerken og hak dem groft. Skyl spidskålen og snit fint - brug evt. et mandolinjern. Skræl appelsinerne og skær i mundrette bidder. Bland appelsinstykker, mandler og spidskål sammen og vend med valgfri dressing.
- 5
Tag medisteren af panden, men lad al stegefedt og væske blive - det giver god smag til saucen! Hvis væsken er fordampet, tilsæt lidt mere vand. Tilsæt madlavningsfløde og smuldret bouillonterning til panden og lad det hele koge op under omrøring.
- 6
Rør lidt majsstivelse ud i vand i en kop og hæld blandingen på panden lidt efter lidt, til sovsen har den ønskede konsistens. Tilsæt en valgfri mængde sovsekulør og smag til med salt og peber.
- 7
Server medisterpølsen med de ovnbagte kartofler, saucen og appelsinsalaten. Velbekomme!