Medister med ovnkartofler, appelsinsalat og sauce

4 personer

Ingredienser

1000 gkartofler
500 gmedisterpølse
2 dlvand
50 gmandler
0,5 stkspidskål
3 stkappelsin
3 dlmadlavningsfløde 8%
1 terningoksebouillon
olivenolie
dressing efter eget valg
majsstivelse
sovesekulør
salt
peber

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 47.
  • 1

    Opvarm ovnen til 210° varmluft.

  • 2

    Skrub eller skræl kartoflerne og skær dem i tykke skiver. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og vend i lidt olivenolie. Bag dem i ca. 25 minutter.

  • 3

    Steg medisteren på en pande ved middel varme i lidt olivenolie. Hæld herefter vandet på panden og læg låg på. Prik evt. medisteren med en gaffel, så den ikke spækker. Lad den simre under låg, til den er gennemstegt.

  • 4

    Imens medisteren tilberedes: Rist mandlerne på en tør pande. Køl dem af på en tallerken og hak dem groft. Skyl spidskålen og snit fint - brug evt. et mandolinjern. Skræl appelsinerne og skær i mundrette bidder. Bland appelsinstykker, mandler og spidskål sammen og vend med valgfri dressing.

  • 5

    Tag medisteren af panden, men lad al stegefedt og væske blive - det giver god smag til saucen! Hvis væsken er fordampet, tilsæt lidt mere vand. Tilsæt madlavningsfløde og smuldret bouillonterning til panden og lad det hele koge op under omrøring.

  • 6

    Rør lidt majsstivelse ud i vand i en kop og hæld blandingen på panden lidt efter lidt, til sovsen har den ønskede konsistens. Tilsæt en valgfri mængde sovsekulør og smag til med salt og peber.

  • 7

    Server medisterpølsen med de ovnbagte kartofler, saucen og appelsinsalaten. Velbekomme!

Medister med ovnkartofler, appelsinsalat og sauce