Medister med æble og rødkålssalat

4 personer

Ingredienser

Medister

400 gmedisterpølse
4 stkæble
5 stkløg
tørret timian
0,5 tskgroft salt
peber
1 tskrapsolie

Rødkålssalat

1 stkrødkål
1 stkæble
3 stkbladselleri
0,5 stkappelsin
0,25 bundttimian
50 ghasselnødder

Dressing

100 gskyr
1,5 spskcitronsaft
1 tskhonning
1 tskgroft salt
peber

Tilbehør

4 skiverfuldkornsrugbrød
sennep

Tilberedning

Medister

  • 1

    Skyl og rens æbler og løg. Skær æbler i tern og løg i både.

  • 2

    Bland løg og æbler sammen i et smurt ovnfast fad. Krydr med salt, peber og tørret timian.

  • 3

    Læg medisteren ovenpå og prik den med en gaffel. Steg i ovnen ved 200-220° i ca. 45 min. til medisteren er brun og gennemstegt.

Rødkålssalat

  • 1

    Rist hasselnødderne på en tør pande.

  • 2

    Skyl og rens rødkål, bladselleri og æble. Snit rødkål meget fint, skær bladselleri i tynde strimler og æblet i tern.

  • 3

    Bland frugt og grønt med appelsinsaft, timian og oregano. Tilsæt nødder.

Dressing

  • 1

    Rør dressingen sammen. Bland dressingen i rødkålssalaten og lad trække i ca. 15 min. Smag evt. til med peber.

  • 2

    Server medisteren med rugbrød, sennep og rødkålssalat.

Dette er en nøglehulsmærket opskrift.
Medister med æble og rødkålssalat