Medister med æble og rødkålssalat
4 personer
Ingredienser
Medister
| 400 g | medisterpølse |
| 4 stk | æble |
| 5 stk | løg |
| tørret timian | |
| 0.5 tsk | groft salt |
| peber | |
| 1 tsk | rapsolie |
Rødkålssalat
| 1 stk | rødkål |
| 1 stk | æble |
| 3 stk | bladselleri |
| 0.5 stk | appelsin |
| 0.25 bundt | timian |
| 50 g | hasselnødder |
Dressing
| 100 g | skyr |
| 1.5 spsk | citronsaft |
| 1 tsk | honning |
| 1 tsk | groft salt |
| peber |
Tilbehør
| 4 skiver | fuldkornsrugbrød |
| sennep |
Tilberedning
Medister
- 1
Skyl og rens æbler og løg. Skær æbler i tern og løg i både.
- 2
Bland løg og æbler sammen i et smurt ovnfast fad. Krydr med salt, peber og tørret timian.
- 3
Læg medisteren ovenpå og prik den med en gaffel. Steg i ovnen ved 200-220° i ca. 45 min. til medisteren er brun og gennemstegt.
Rødkålssalat
- 1
Rist hasselnødderne på en tør pande.
- 2
Skyl og rens rødkål, bladselleri og æble. Snit rødkål meget fint, skær bladselleri i tynde strimler og æblet i tern.
- 3
Bland frugt og grønt med appelsinsaft, timian og oregano. Tilsæt nødder.
Dressing
- 1
Rør dressingen sammen. Bland dressingen i rødkålssalaten og lad trække i ca. 15 min. Smag evt. til med peber.
- 2
Server medisteren med rugbrød, sennep og rødkålssalat.
Dette er en nøglehulsmærket opskrift.
