Medister i sennepssauce med grønkålssalat
4 personer
Ingredienser
Medister
| 400 g | medister |
| Olie eller smør til stegning | |
| salt |
Sovs
| 30 g | smør |
| 20 g | mel |
| 4 dl | minimælk |
| 4 spsk | grov sennep |
| 1 stk | bouillonterning |
| salt | |
| peber |
Grønkålssalat
| 200 g | frisk hakket grønkål |
| 2 stk | æble |
| 50 g | hasselnødder |
| 6 stk | tørrede abrikoser |
| 3 spsk | æblecidereddike |
| 3 spsk | olivenolie |
| 2 tsk | sukker |
| salt | |
| peber |
Tilberedning
Tip: Retten kan serveres med kartofler eller rugbrød, hvis den skal være mere fyldig.
Medister
- 1
Steg medister i fedtstoffet på panden ved middelvarme i ca. 12 minutter på hver side, til den er gylden.
Sennepssauce
- 1
Smelt smør i en gryde. Pisk melet i til en smørbolle, og lad den stege lidt. Tilsæt mælken lidt efter lidt, mens du pisker.
- 2
Tilsæt bouillonterning og rør til denne er opløst. Lad sovsen koge igennem et minuts tid.
- 3
Tilsæt sennep, og smag til med salt og peber.
Grønkålssalat
- 1
Skyl grønkålen og lad den dryppe af. Fjern kernehuset fra æblerne og skær dem i tern.
- 2
Rist hasselnødderne i ovnen ved 200° i 10-15 minutter, til skallerne let kan gnubbes af.
- 3
Hak nødderne groft. Skær abrikoserne i strimler.
- 4
Bland æblecidereddike, olivenolie, sukker, salt og peber.
- 5
Bland alle ingredienserne til salaten sammen og anret salaten i en skål.
