Medister i sennepssauce med grønkålssalat

4 personer

Ingredienser

Medister

400 gmedister
Olie eller smør til stegning
salt

Sovs

30 gsmør
20 gmel
4 dlminimælk
4 spskgrov sennep
1 stkbouillonterning
salt
peber

Grønkålssalat

200 gfrisk hakket grønkål
2 stkæble
50 ghasselnødder
6 stktørrede abrikoser
3 spskæblecidereddike
3 spskolivenolie
2 tsksukker
salt
peber

Tilberedning

Tip: Retten kan serveres med kartofler eller rugbrød, hvis den skal være mere fyldig.

Medister

  • 1

    Steg medister i fedtstoffet på panden ved middelvarme i ca. 12 minutter på hver side, til den er gylden.

Sennepssauce

  • 1

    Smelt smør i en gryde. Pisk melet i til en smørbolle, og lad den stege lidt. Tilsæt mælken lidt efter lidt, mens du pisker.

  • 2

    Tilsæt bouillonterning og rør til denne er opløst. Lad sovsen koge igennem et minuts tid.

  • 3

    Tilsæt sennep, og smag til med salt og peber.

Grønkålssalat

  • 1

    Skyl grønkålen og lad den dryppe af. Fjern kernehuset fra æblerne og skær dem i tern.

  • 2

    Rist hasselnødderne i ovnen ved 200° i 10-15 minutter, til skallerne let kan gnubbes af.

  • 3

    Hak nødderne groft. Skær abrikoserne i strimler.

  • 4

    Bland æblecidereddike, olivenolie, sukker, salt og peber.

  • 5

    Bland alle ingredienserne til salaten sammen og anret salaten i en skål.

Medister i sennepssauce med grønkålssalat