Marrokansk fad med kyllingelår, abrikoser og auberginesalat - til to dage
4 personer
Ingredienser
1250 g | kyllinge underlår |
1 dåse | hakkede tomater med krydderi |
1 dåse | kikærter |
2 fed | hvidløg |
0.25 spsk | stødt kanel |
0.5 spsk | spidskommen |
50 g | tørrede abrikoser |
400 g | couscous |
1 stk | aubergine |
1 stk | hjertesalat |
0.5 bundt | forårsløg |
100 g | kryddermarineret salatost |
salt | |
peber | |
olivenolie |
Dressing
1 stk | økologisk citron |
3 spsk | olivenolie |
1 fed | hvidløg |
0.5 spsk | akaciehonning |
Tilberedning
- 1
Opvarm ovnen til 220° varmluft. Læg kyllingelårene i et ovnfast fad. Bland de hakkede tomater sammen med drænede kikærter, presset hvidløg, kanel og spidskommen i en skål.
- 2
Hæld blandingen over kyllingelårene i fadet. Krydr med salt og peber og tilsæt til sidst abrikoserne. Bag hele herligheden i ovnen i ca. 30-35 minutter til kyllingen er gennemstegt.
- 3
Tilbered couscousen som anvist på pakken. Gem ca. 1/3 til opskriften i morgen.
- 4
Skyl auberginen og skær den i ringe. Steg dem på begge sider på en pande i olie og krydr med salt og peber. Skyl salaten og skær den i strimler.
- 5
Skyl forårsløgene, skær top og bund af og skær dem i tynde ringe. Læg salaten på et salatfad eller i en skål og top med stegte auberginer, forårsløg og salatost - gem olien fra osten til dressingen.
- 6
Lav en hurtig dressing af saften fra en citron, olivenolie, olien fra salatosten, presset hvidløg, honning, salt og peber. Hæld dressingen over salaten.
- 7
Server det marrokanske fad sammen med couscous og auberginesalat. Husk at gemme resten af couscousen og kyllingefileterne til lækre sandwich med hønsesalat i morgen. Velbekomme!
