Marrokansk fad med kyllingelår, abrikoser og auberginesalat - til to dage

4 personer

Ingredienser

1250 gkyllinge underlår
1 dåsehakkede tomater med krydderi
1 dåsekikærter
2 fedhvidløg
0.25 spskstødt kanel
0.5 spskspidskommen
50 gtørrede abrikoser
400 gcouscous
1 stkaubergine
1 stkhjertesalat
0.5 bundtforårsløg
100 gkryddermarineret salatost
salt
peber
olivenolie

Dressing

1 stkøkologisk citron
3 spskolivenolie
1 fedhvidløg
0.5 spskakaciehonning

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 29:
  • 1

    Opvarm ovnen til 220° varmluft. Læg kyllingelårene i et ovnfast fad. Bland de hakkede tomater sammen med drænede kikærter, presset hvidløg, kanel og spidskommen i en skål.

  • 2

    Hæld blandingen over kyllingelårene i fadet. Krydr med salt og peber og tilsæt til sidst abrikoserne. Bag hele herligheden i ovnen i ca. 30-35 minutter til kyllingen er gennemstegt.

  • 3

    Tilbered couscousen som anvist på pakken. Gem ca. 1/3 til opskriften i morgen.

  • 4

    Skyl auberginen og skær den i ringe. Steg dem på begge sider på en pande i olie og krydr med salt og peber. Skyl salaten og skær den i strimler.

  • 5

    Skyl forårsløgene, skær top og bund af og skær dem i tynde ringe. Læg salaten på et salatfad eller i en skål og top med stegte auberginer, forårsløg og salatost - gem olien fra osten til dressingen.

  • 6

    Lav en hurtig dressing af saften fra en citron, olivenolie, olien fra salatosten, presset hvidløg, honning, salt og peber. Hæld dressingen over salaten.

  • 7

    Server det marrokanske fad sammen med couscous og auberginesalat. Husk at gemme resten af couscousen og kyllingefileterne til lækre sandwich med hønsesalat i morgen. Velbekomme!

Marrokansk fad med kyllingelår, abrikoser og auberginesalat - til to dage