Lyn-frikadeller med couscoussalat og ristet rugbrød

4 personer

Ingredienser

500 gmedisterpølse
200 gCouscous
4 dlkogende vand
4 stkRugbrød
1 fedHvidløg
2 stkÆble
125 gFrisk spinatblade
Oliven
1 stkcitron
salt
peber
smør
olivenolie

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 31: Medisterpølse, rugbrød og olivenolie
  • 1

    Varm en pande op med smør og olivenolie.

  • 2

    Klip hul i den ene ende af medisterpølsen. Klem små frikadeller ud og form dem til små kødboller. Fugt hænderne med lidt vand, hvis farsen hænger fast i fingrene og steg dem på panden med en blanding af smør og olie.

  • 3

    Hæld kogende vand over couscousen i en gryde. Tilsæt lidt salt, rør rundt, læg låg på og lad det trække i ca. 5 minutter.

  • 4

    Rist enten rugbrødet i en brødrister eller på en pande med lidt olivenolie. Pil hvidløget og gnid rugbrødet med hvidløg. Drys med lidt salt.

  • 5

    Skyl æblerne og skær dem i tern eller strimler. Skyl spinaten. Bland begge dele med couscous og oliven. Smag til med lidt citronsaft, salt og peber.

  • 6

    Server de hurtige deller med couscoussalat, rugbrød og smør.

Lyn-frikadeller med couscoussalat og ristet rugbrød