Lyn-frikadeller med couscoussalat og ristet rugbrød
4 personer
Ingredienser
500 g | medisterpølse |
200 g | Couscous |
4 dl | kogende vand |
4 stk | Rugbrød |
1 fed | Hvidløg |
2 stk | Æble |
125 g | Frisk spinatblade |
Oliven | |
1 stk | citron |
salt | |
peber | |
smør | |
olivenolie |
Tilberedning
Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 31: Medisterpølse, rugbrød og olivenolie
- 1
Varm en pande op med smør og olivenolie.
- 2
Klip hul i den ene ende af medisterpølsen. Klem små frikadeller ud og form dem til små kødboller. Fugt hænderne med lidt vand, hvis farsen hænger fast i fingrene og steg dem på panden med en blanding af smør og olie.
- 3
Hæld kogende vand over couscousen i en gryde. Tilsæt lidt salt, rør rundt, læg låg på og lad det trække i ca. 5 minutter.
- 4
Rist enten rugbrødet i en brødrister eller på en pande med lidt olivenolie. Pil hvidløget og gnid rugbrødet med hvidløg. Drys med lidt salt.
- 5
Skyl æblerne og skær dem i tern eller strimler. Skyl spinaten. Bland begge dele med couscous og oliven. Smag til med lidt citronsaft, salt og peber.
- 6
Server de hurtige deller med couscoussalat, rugbrød og smør.
