Lune radiser med teriyaki
4 personer
Ingredienser
2 bundter | radiser |
1 pose | teriyaki sauce |
salt, gerne flagesalt | |
0.5 stk | frisk citron – både saft & skal |
2 spsk | smør |
Tilberedning
- 1
Nip top og bund af radiserne og skyl dem for jord – gem evt. 2-4 radiser til crudité.
- 2
Kom dem på en pande med smørret & lad dem simre i smørret i 6-8 minutter mens de triller lidt frem og tilbage på panden en gang imellem og bliver jævnt tilberedt.
- 3
Mens radiserne simrer i smørret drysses de jævnt med lidt salt og samtidig skæres de 2-4 sidste radiser tyndt ud på mandolinjern eller med en skarp kniv.
- 4
Når radiserne i panden er møre, tages de op i hviler på en tallerken GEM fedtet og juicen der ligger i panden.
- 5
Nu kommes posen med teriyaki kommes på panden og smages til med saften fra ½ citron. Brug evt. en gaffel eller et piskeris til at ’samle’ saucen så den bliver homogen. Smag om den mangler salt eller citron og anret.
Tip: pynt gerne radiserne af med koriander eller en anden krydderurt du har ved hånden
