Lune radiser med teriyaki

4 personer

Ingredienser

2 bundterradiser
1 poseteriyaki sauce
salt, gerne flagesalt
0.5 stkfrisk citron – både saft & skal
2 spsksmør

Tilberedning

  • 1

    Nip top og bund af radiserne og skyl dem for jord – gem evt. 2-4 radiser til crudité.

  • 2

    Kom dem på en pande med smørret & lad dem simre i smørret i 6-8 minutter mens de triller lidt frem og tilbage på panden en gang imellem og bliver jævnt tilberedt.

  • 3

    Mens radiserne simrer i smørret drysses de jævnt med lidt salt og samtidig skæres de 2-4 sidste radiser tyndt ud på mandolinjern eller med en skarp kniv.

  • 4

    Når radiserne i panden er møre, tages de op i hviler på en tallerken GEM fedtet og juicen der ligger i panden.

  • 5

    Nu kommes posen med teriyaki kommes på panden og smages til med saften fra ½ citron. Brug evt. en gaffel eller et piskeris til at ’samle’ saucen så den bliver homogen. Smag om den mangler salt eller citron og anret.

Tip: pynt gerne radiserne af med koriander eller en anden krydderurt du har ved hånden
Lune radiser med teriyaki