Lun grønkålssalat med græskarfritter

Ingredienser

1 stkhokkaido græskar
2 fedhvidløg
3 spskolivenolie
salt
friskkværnet peber
1 pakkebacon i tern
50 gmandler
250 gsmå champignons
250 gfriske grønkålsblade
1 stkchiliflager

Dressing

2 spskolivenolie
1 tskflydende honning
1 tsksennep
saft fra ½ citron
salt
peber

Tilberedning

Stegte grønkålsblade vendt med granatæblekerner, ristede græskarkerner, kikærter og hokaido-græskar der skæres i både, vendes i olie og krydderier. Lægges på bageplade og bages sprøde i ovnen.
  • 1

    Halver græskarret og fjern alle kernerne. Skær det i tynde skiver (det skal ikke skrælles) på ca. ½ centimeters tykkelse.

  • 2

    Riv eller pres hvidløgsfeddene og rør dem i olivenolien sammen med salt og peber.

  • 3

    Vend græskarskiverne med hvidløgsolien og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i en 200 °C forvarmet ovn i 25-30 minutter.

  • 4

    Steg bacontern og mandler gyldne på en pande.

  • 5

    Læg de stegte bacontern og mandler til side, men behold fedtet i panden. Del champignons i halve og steg dem gyldne i baconfedtet.

  • 6

    Fjern stænglen fra grønkålsbladene og skær bladene i grove stykker. Rist dem på panden og lad dem få lidt farve.

  • 7

    Ryst ingredienser til dressingen sammen.

  • 8

    Anret grønkål og svampe i en stor skål og vend med dressingen. Top med græskar, bacon og mandler og drys evt. med chiliflager

Lun grønkålssalat med græskarfritter