Lun grønkålssalat med græskarfritter
Ingredienser
| 1 stk | hokkaido græskar |
| 2 fed | hvidløg |
| 3 spsk | olivenolie |
| salt | |
| friskkværnet peber | |
| 1 pakke | bacon i tern |
| 50 g | mandler |
| 250 g | små champignons |
| 250 g | friske grønkålsblade |
| 1 stk | chiliflager |
Dressing
| 2 spsk | olivenolie |
| 1 tsk | flydende honning |
| 1 tsk | sennep |
| saft fra ½ citron | |
| salt | |
| peber |
Tilberedning
- 1
Halver græskarret og fjern alle kernerne. Skær det i tynde skiver (det skal ikke skrælles) på ca. ½ centimeters tykkelse.
- 2
Riv eller pres hvidløgsfeddene og rør dem i olivenolien sammen med salt og peber.
- 3
Vend græskarskiverne med hvidløgsolien og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i en 200 °C forvarmet ovn i 25-30 minutter.
- 4
Steg bacontern og mandler gyldne på en pande.
- 5
Læg de stegte bacontern og mandler til side, men behold fedtet i panden. Del champignons i halve og steg dem gyldne i baconfedtet.
- 6
Fjern stænglen fra grønkålsbladene og skær bladene i grove stykker. Rist dem på panden og lad dem få lidt farve.
- 7
Ryst ingredienser til dressingen sammen.
- 8
Anret grønkål og svampe i en stor skål og vend med dressingen. Top med græskar, bacon og mandler og drys evt. med chiliflager
