Løgsuppe med gratinerede brød
4 personer
Ingredienser
| 6 stk | løg |
| 3 fed | hvidløg |
| 15 dl | vand |
| 3 terninger | grøntsagsbouillon |
| 0.5 spsk | tørret timian |
| 1 spsk | hvidvinseddike |
| 1 stk | skagensbrød |
| 140 g | revet ost |
| olivenolie | |
| salt | |
| peber |
Tilberedning
- 1
Tænd ovnen på 200° varmluft.
- 2
Pil skrællen af løgene, halver dem og skær dem i tynde skiver. Pil skrællen af hvidløgene og hak dem fint.
- 3
Varm en gryde op med en god sjat olie og svits løg og hvidløg. Løgene skal blive klare og falde sammen og meget gerne begynde at karamellisere uden at branke. Det tager ca. 10 min.
- 4
Tilsæt vand, smuldret bouillon, timian og eddike og lad suppen simre under lå i ca. 20 min. Smag til med salt og peber.
- 5
Skær brødet i skiver og pensl skiverne med olie på begge sider. Fordel brødskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 7 min. til de er gyldne. Tag bagepladen ud af oven og fordel revet ost på brødene. Gratiner brødene i ovnen i ca. 7 min. til osten er gylden.
- 6
Server løgsuppen i skåle med gratineret brød som tilbehør.
