Linsesovs

4 personer

Ingredienser

Linsesovs

150 grøde linser
1 stkløg
1 stkpeberfrugt
2 stkbouillonterning
3 fedhvidløg
1 dåsehakkede tomater
1 dåsetomatpuré
1 dåsekokosmælk
1 spskcitronsaft
1 tsksukker
0,5 tskchilipulver
0,5 tskspidskommen
røget paprika
1 bundtfrisk basilikum

Tilbehør

Pasta eller ris

Tilberedning

  • 1

    Skyl linserne godt. Hak løg og peberfrugt.

  • 2

    Put alle ingredienserne i en gryde, undtagen frisk basilikum, og lad sovsen koge i cirka 25 minutter, til linserne er bløde. Rør i gryden undervejs. Normalt skal røde linser kun koge i 10 minutter, men det tager længere tid i tomatsovs.

  • 3

    Tilsæt basilikum til gryden, når der er 5-10 min. tilbage og lad koge med. Smag til med salt og peber.

  • 4

    Servér med eksempelvis pasta eller ris.

Linsesovs