Libanesiske arayes med lækker dressing og sprød salat
4 personer
Ingredienser
Pitabrød, kødfyld og salat
375 g | pitabrød |
1 stk | løg |
2 fed | hvidløg |
50 g | jalapenos i skiver |
0.5 potte | persille |
1 spsk | spidskommen |
500 g | hakket kalv og flæsk |
0.5 spsk | salt |
75 g | crisp salat |
0.5 bundt | gulerødder med top |
0.25 stk | blomkål |
240 g | kikærter |
75 g | salatost |
1 stk | økologisk citron |
rapsolie | |
peber | |
akaciehonning |
Dressing
2 dl | creme fraiche 13 % |
1 fed | hvidløg |
Tilberedning
- 1
Hvis du har købt frosne pitabrød så begynd med at tø dem op.
- 2
Skræl løg og hvidløg. Blend dem sammen med jalapenos, persille og spidskommen i en minihakker.
- 3
Bland løgblandingen med hakket kød og salt i en skål. Brug evt. fingrene - bare husk at vaske dem først.
- 4
Skær pitabrødene over i halve som på billedet og fyld dem med kødfyld. Tryk pitabrødene lidt flade med hånden og steg dem på en panden i lidt olie til kødet er gennemstegt.
- 5
Skyl salaten. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Skyl blomkålen og skær i mindre stykker. Bland salat, gulerødder og blomkål sammen med drænede kikærter og salatost. Lav en hurtig dressing til salaten med fintrevet citronskal, lidt citronsaft, olie, akaciehonning, salt og peber.
- 6
Bland en anden dressing sammen til pitabrødene af creme fraiche og presset hvidløg og smag til med salt og peber.
- 7
Server de stegte arayes dyppet i hvidløgsdressing og med den sprøde salat som tilbehør. Velbekomme!
