Libanesiske arayes med lækker dressing og sprød salat

4 personer

Ingredienser

Pitabrød, kødfyld og salat

375 gpitabrød
1 stkløg
2 fedhvidløg
50 gjalapenos i skiver
0.5 pottepersille
1 spskspidskommen
500 ghakket kalv og flæsk
0.5 spsksalt
75 gcrisp salat
0.5 bundtgulerødder med top
0.25 stkblomkål
240 gkikærter
75 gsalatost
1 stkøkologisk citron
rapsolie
peber
akaciehonning

Dressing

2 dlcreme fraiche 13 %
1 fedhvidløg

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 27: Kikærter, salatost, blomkål, gulerødder, crisp salat, hakket kalv og flæsk
  • 1

    Hvis du har købt frosne pitabrød så begynd med at tø dem op.

  • 2

    Skræl løg og hvidløg. Blend dem sammen med jalapenos, persille og spidskommen i en minihakker.

  • 3

    Bland løgblandingen med hakket kød og salt i en skål. Brug evt. fingrene - bare husk at vaske dem først.

  • 4

    Skær pitabrødene over i halve som på billedet og fyld dem med kødfyld. Tryk pitabrødene lidt flade med hånden og steg dem på en panden i lidt olie til kødet er gennemstegt.

  • 5

    Skyl salaten. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Skyl blomkålen og skær i mindre stykker. Bland salat, gulerødder og blomkål sammen med drænede kikærter og salatost. Lav en hurtig dressing til salaten med fintrevet citronskal, lidt citronsaft, olie, akaciehonning, salt og peber.

  • 6

    Bland en anden dressing sammen til pitabrødene af creme fraiche og presset hvidløg og smag til med salt og peber.

  • 7

    Server de stegte arayes dyppet i hvidløgsdressing og med den sprøde salat som tilbehør. Velbekomme!

 Libanesiske arayes med lækker dressing og sprød salat