Let boller i karry med skjulte grøntsager og ris
4 personer
Ingredienser
250 g | ris |
1 stk | løg |
50 g | havregryn |
1 stk | æg |
400 g | hakket svinekød |
1 fed | hvidløg |
1 spsk | karry |
500 g | frossen forårs- eller broccoliblanding |
3 dl | vand |
1 terning | hønsebouillon |
2,5 dl | cremefine 15% |
olivenolie | |
salt | |
peber |
Tilberedning
- 1
Kog risene efter anvisningen på pakken og sæt en anden gryde over med vand til at koge kødbollerne.
- 2
Skræl løget og skær det i små tern eller blend det i en minihakker. Rør løg, havregryn, æg, salt og peber sammen med hakket svinekød. Stil farsen til side.
- 3
Hak hvidløget fint. Varm en gryde op med en god sjat olivenolie og svits hvidløg og karry heri. Tilsæt broccoliblandingen, vand og bouillon og lad det simre.
- 4
Form små boller af farsen og lad dem simre i vandet, indtil de flyder ovenpå og er gennemkogte.
- 5
Hæld cremefine op i gryden med broccoliblandingen og blend hele molevitten sammen med en stavblender til en ensartet masse og smag til med salt og peber. Ønsker du sovsen tyndere, kan du med fordel bruge lidt af vandet fra kødbollerne. Til sidst vendes kødbollerne i saucen.
- 6
Server boller i karryen med dampende varme ris. Velbekomme!