Lasagne med oksekød, spidskål og mozzarella
Ingredienser
375 g | friske lasagneplader |
2 stk | løg |
2 fed | hvidløg |
0,5 stk | spidskål |
800 g | hakket oksekød |
2 spsk | paprika |
1 terning | svinebouillon |
1 spsk | tørret oregano |
1 spsk | tørret timian |
1 dåse | hakkede tomater |
140 g | tomatpuré |
5 dl | mornaysauce |
2 stk | mozzarella |
salt | |
peber | |
olivenolie |
Tilberedning
- 1
Kog en elkedel fyldt med vand og opvarm ovnen til 220° varmluft.
- 2
Hak løg og hvidløg fint. Skyl spidskålen og skær det i tynde strimler. Steg løg og hvidløg i et par minutter i lidt olivenolie i en dyb pande eller gryde.
- 3
Tilsæt spidskålen og steg til det hele er faldet lidt sammen. Tilsæt hakket oksekød, paprika, svinebouillon, oregano og timian.
- 4
Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og mornaysauce og lad det hele simre et par minutter. Smag til med salt og peber.
- 5
Fordel kødsovsen i et ovnfast fad i minimum tre lag med lasagneplader imellem. Begynd og slut med et lag sauce. Pluk mozzarellaen i mindre stykker og fordel dem på toppen.
- 6
Bag lasagnen i ovnen i ca. 30 minutter, til osten er gylden. Hvis du har lasagneplader tilovers, så kan du fryse dem ned eller klippe dem i mindre strimler og bruge dem som frisk pasta.
- 7
Drys lasagnen med lidt grønt, hvis du har det på lager. Husk at gemme halvdelen af lasagnen til i morgen. Velbekomme!