Lasagne med oksekød, spidskål og mozzarella

Ingredienser

375 gfriske lasagneplader
2 stkløg
2 fedhvidløg
0,5 stkspidskål
800 ghakket oksekød
2 spskpaprika
1 terningsvinebouillon
1 spsktørret oregano
1 spsktørret timian
1 dåsehakkede tomater
140 gtomatpuré
5 dlmornaysauce
2 stkmozzarella
salt
peber
olivenolie

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 46.
  • 1

    Kog en elkedel fyldt med vand og opvarm ovnen til 220° varmluft.

  • 2

    Hak løg og hvidløg fint. Skyl spidskålen og skær det i tynde strimler. Steg løg og hvidløg i et par minutter i lidt olivenolie i en dyb pande eller gryde.

  • 3

    Tilsæt spidskålen og steg til det hele er faldet lidt sammen. Tilsæt hakket oksekød, paprika, svinebouillon, oregano og timian.

  • 4

    Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og mornaysauce og lad det hele simre et par minutter. Smag til med salt og peber.

  • 5

    Fordel kødsovsen i et ovnfast fad i minimum tre lag med lasagneplader imellem. Begynd og slut med et lag sauce. Pluk mozzarellaen i mindre stykker og fordel dem på toppen.

  • 6

    Bag lasagnen i ovnen i ca. 30 minutter, til osten er gylden. Hvis du har lasagneplader tilovers, så kan du fryse dem ned eller klippe dem i mindre strimler og bruge dem som frisk pasta.

  • 7

    Drys lasagnen med lidt grønt, hvis du har det på lager. Husk at gemme halvdelen af lasagnen til i morgen. Velbekomme!

Lasagne med oksekød, spidskål og mozzarella