Lasagne med hakket krondyr, spidskål og gulerødder

4 personer

Ingredienser

2 stkløg
2 fedhvidløg
800 ghakket krondyr
2 spskpaprika
2 terningergrøntsagsbouillon
1 spsktørret oregano
1 spsktørret timian
800 ggulerødder
0,5 stkspidskål
2 dåserhakkede tomater
140 gtomatpure
5 dlmornaysauce
300 glasagneplader
100 grevet ost
salt
peber
olivenolie

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 40.
  • 1

    Tænd ovnen på 190° varmluft.

  • 2

    Hak løg og hvidløg fint. Steg dem i et par minutter i lidt olivenolie i en dyb pande eller gryde. Tilsæt hakket krondyr, paprika, smuldret bouillon, oregano og timian.

  • 3

    Skræl gulerødderne og riv den ene halvdel på den fine side af et rivejern. Skær den anden halvdel i stave til gnavegrønt og stil til side. Skær spidskålen i tynde strimler. Tilsæt spidskålen og de revne gulerødder til kødet og rør godt.

  • 4

    Tilsæt hakkede tomater og tomatpuré og lad det hele simre i et par minutter. Smag til med salt og peber.

  • 5

    Fordel først lidt af kødsovsen i bunden af et ildfast fad, derefter mornaysaucen og til sidst et par lasagneplader. Lav minimum tre lag. Slut af med et ekstra lag mornaysauce og fordel revet ost på toppen. Bag lasagnen i ca. 35 minutter.

  • 6

    Drys lasagnen med lidt krydderurter på toppen, hvis du har det på lager og server med gulerødsstavene. Velbekomme!

Lasagne med hakket krondyr, spidskål og gulerødder