Lasagne

4 personer

Ingredienser

Kødsauce

400 ghakket oksekød
1 stkløg
2 fedhvidløg
1 dåseflåede tomater
3 stkgulerødder (store)
1 dåsetomatpure
1 tskoregano
1 tskbasilikum
salt
peber
olivenolie

Béchamelsauce

50 gsmør
50 ghvedemel
500 mlmælk
1 knivspidsrevet muskatnød
salt
peber

Yderligere

1 pakkelasagneplader
200 gmozzarella
rasp

Tilberedning

Kødsauce

  • 1

    Varm en stor pande med lidt olivenolie. Tilføj hakket løg og steg, indtil de er gennemsigtige.

  • 2

    Tilføj hvidløg og hakket oksekød, og brun det, indtil kødet er godt gennemstegt.

  • 3

    Tilsæt hakket tomater, tomatpuré, oregano, og basilikum. Lad det simre under låg på lav varme i mindst 30 minutter. Smag til med salt og peber.

  • 4

    Drys lasagnen med rasp og bag den midt i ovnen i ca. 35 minutter ved 200°.

Béchamelsauce

  • 1

    Smelt smør i en gryde, tilføj mel og rør godt. Lad det simre et par minutter uden at tage farve.

  • 2

    Tilsæt gradvist mælken under konstant omrøring for at undgå klumper. Fortsæt med at røre, indtil saucen tykner og er glat.

  • 3

    Smag til med salt, peber og en knivspids muskatnød.

Lasagne

  • 1

    Forvarm ovnen til 180°C.

  • 2

    I et ovnfast fad, start med et lag kødsauce, derefter et lag lasagneplader, og et lag béchamelsauce. Gentag, indtil alle ingredienserne er brugt, og sørg for, at det øverste lag er béchamelsauce.

  • 3

    Drys med ost pg rasp på toppen.

  • 4

    Dæk fadet med aluminiumsfolie og bag i ovnen i 20 minutter. Fjern folien og bag yderligere 25-30 minutter, eller indtil overfladen er gylden og boblende. Lad lasagnen hvile i 10 minutter før servering. Dette gør det lettere at skære og servere.

Lasagne