Lasagne

4 personer

Ingredienser

25 gsmør
1 stkløg
300 ghakket oksekød
3 stkgulerødder (store)
1 dåseflåede tomater
1 dåsetomatpure
1,5 tsksalt
friskkværnet peber
6 stklasagneplader
0,5 lmornausauce
2 spskrasp

Tilberedning

  • 1

    Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.

  • 2

    Svits grofthakket løg og oksekød heri, til kødet smuldrer og har skiftet farve.

  • 3

    Tilsæt groftrevne gulerødder, de flåede tomater, tomatpuré, salt og peber.

  • 4

    Lad kødsaucen koge ved svag varme og under låg i ca. 15 minutter.

  • 5

    Tag låget af gryden og kog saucen videre i ca. 10 minutter og smag derefter til.

  • 6

    Læg lagvis - og i nævnte rækkefølge - kødsauce, lasagneplader, kødsauce, ostesauce, lasagneplader, kødsauce og ostesauce i et smurt, ovnfast fad (ca. 5x20x32 cm).

  • 7

    Drys lasagnen med rasp og bag den midt i ovnen i ca. 35 minutter ved 200 grader.

Lasagne