Lasagne
4 personer
Ingredienser
25 g | smør |
1 stk | løg |
350 g | hakket oksekød |
3 stk | gulerødder (store) |
1 dåse | flåede tomater |
1 dåse | tomatpure |
1,5 tsk | salt |
friskkværnet peber | |
6 stk | lasagneplader |
0,5 l | mornausauce |
2 spsk | rasp |
Tilberedning
- 1
Hak løg groft og riv gulerøder groft.
- 2
Smelt smør i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og oksekød i det smeltede smør, til kødet smuldrer og har skiftet farve.
- 3
Tilsæt de groftrevne gulerødder, de flåede tomater, tomatpuré, salt og peber.
- 4
Lad kødsaucen koge ved svag varme og under låg i ca. 15 minutter.
- 5
Tag låget af gryden og kog saucen videre i ca. 10 minutter og smag derefter til.
- 6
Læg lasagnen lagvis, og i nævnte rækkefølge: kødsauce, lasagneplader, kødsauce, ostesauce, lasagneplader, kødsauce og ostesauce i et smurt, ovnfast fad (ca. 5x20x32 cm).
- 7
Drys lasagnen med rasp og bag den midt i ovnen i ca. 35 minutter ved 200°.