Lårfilet med brune ris og chimichurri
4 personer
Ingredienser
| 600 g | kyllingeoverlår |
| 450 g | brune ris |
| 4 stk | små løg, evt. skalotteløg |
| 1 potte | koriander |
| 1 potte | persille |
| 2 håndfulde | frisk spinat |
| 2 stk | grønne chilier (evt 1 efter temperament) |
| 1 stk | rød chili |
| 2 fed | hvidløg |
| 1 stk | citron, både skal og saft |
| 200 ml | olivenolie |
| salt | |
| peber |
Tilberedning
Chimichurri
- 1
Hak spinat, koriander, persille og skalotteløg helt fint.
- 2
Riv citronskal og hvidløg ned i urterne.
- 3
Alt efter hvor stærk en chimichurri der ønskes, snittes alle chilierne også helt fint og kommes i urteblandingen.
- 4
Kom olivenolie i og rør sammen.
- 5
Smag chimichurrien til med citronsaft, salt og sort peber. Lad den gerne trække 10-30 minutter på køl.
Brune ris
- 1
Skyl risene godt.
- 2
Brug forholdene 1 del ris til 2 dele vand og 1 nip salt.
- 3
Kog de brune ris i 30 minutter og lad dem trække under låg i yderligere 15 minutter.
Lårfilet
- 1
Kryder’ lårfilet med salt og peber.
- 2
Steg lårfileterne af på en varm pande i lidt fedtstof.
