Lårfilet med brune ris og chimichurri

4 personer

Ingredienser

600 gkyllingeoverlår
450 gbrune ris
4 stksmå skalotteløg
1 pottekoriander
1 pottepersille
2 håndfuldefrisk spinat
2 stkgrønne chilier (evt 1 efter temperament)
1 stkrød chili
2-3 fedhvidløg
1 stkcitron, både skal og saft
200 mlolivenolie
salt
peber

Tilberedning

Chimichurri

  • 1

    Hak spinat, koriander, persille og skalotteløg helt fint.

  • 2

    Riv citronskal og hvidløg ned i urterne.

  • 3

    Alt efter hvor stærk en chimichurri der ønskes, snittes alle chilierne også helt fint og kommes i urteblandingen.

  • 4

    Kom olivenolie i og rør sammen.

  • 5

    Smag chimichurrien til med citronsaft, salt og sort peber. Lad den gerne trække 10-30 minutter på køl.

Brune ris

  • 1

    Skyl risene godt.

  • 2

    Brug forholdene 1 del ris til 2 dele vand og 1 nip salt.

  • 3

    Kog de brune ris i 30 minutter og lad dem trække under låg i yderligere 15 minutter.

Lårfilet

  • 1

    Kryder’ lårfilet med salt og peber.

  • 2

    Steg lårfileterne af på en varm pande i lidt fedtstof.

Lårfilet med brune ris og chimichurri