Langtidsstegt kalvespidsbryst med hokkaido, kartofler og sauce

4 personer

Ingredienser

1000 gkalvespidsbryst
1 spskpaprika
1 spsktimian
2 stkrødløg
2 fedhvidløg
1 stkhokkaido græskar
6 dlvand
1 terninggrøntsagsbouillon
2000 gkartofler
3 dlpiskefløde eller madlavningsfløde
olivenolie
salt
peber
majsstivelse

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 43. En super lækker simreret, der passer sig selv en stor del af tiden: Langtidsstegt kalvespidsbryst med hokkaidogræskar, kogte kartofler og lækker sauce med fløde.
  • 1

    Opvarm ovnen til 150° varmluft.

  • 2

    Fjern eventuelle sener og overskydende fedt fra kalvespidsbrystet. Brun det godt af på begge sider i lidt olivenolie i en gryde, som kan tåle at komme i ovnen. Tilsæt herefter paprika og timian.

  • 3

    Imens kødet brunes af: Skær løgene og hvidløgene i mindre stykker. Skyl hokkaidogræskaret, fjern kernerne i midten med en ske og skær det herefter i grove tern. Hæld løg og hvidløg i gryden med kødet sammen med vand og bouillon. Gem græskarternene til senere.

  • 4

    Kom låg på gryden og sæt den i ovnen. Lad hele herligheden simre i ca. 3 1/2 time.

  • 5

    Når der er 30 minutter tilbage af kødets tilberedningstid i ovnen: Tag gryden ud af ovnen og kom græskarternene i. Pas på, at du ikke brænder dig - gryden er gloende varm! Sæt gryden tilbage i ovnen og steg videre. Skræl kartoflerne. Kog dem i saltet vand, til de er møre. Gem ca. halvdelen af dem til i morgen.

  • 6

    Når kødet og græskarternene er færdige i ovnen: Hæld al væsken fra gryden i en kasserolle. Tilsæt fløde og smag til med salt og peber. Mangler saucen smag, tilsæt evt. lidt mere bouillon. Jævn saucen med lidt majsstivelse rørt ud i vand.

  • 7

    Skær det møre kalvespidsbryst i skiver og server med de bagte græskarstykker, de kogte kartofler og saucen. Husk, at gemme halvdelen af stegen, kartoflerne og saucen til i morgen. Velbekomme!

Langtidsstegt kalvespidsbryst med hokkaido, kartofler og sauce