Langtidsstegt kalvespidsbryst med hokkaido, kartofler og sauce
4 personer
Ingredienser
1000 g | kalvespidsbryst |
1 spsk | paprika |
1 spsk | timian |
2 stk | rødløg |
2 fed | hvidløg |
1 stk | hokkaido græskar |
6 dl | vand |
1 terning | grøntsagsbouillon |
2000 g | kartofler |
3 dl | piskefløde eller madlavningsfløde |
olivenolie | |
salt | |
peber | |
majsstivelse |
Tilberedning
- 1
Opvarm ovnen til 150° varmluft.
- 2
Fjern eventuelle sener og overskydende fedt fra kalvespidsbrystet. Brun det godt af på begge sider i lidt olivenolie i en gryde, som kan tåle at komme i ovnen. Tilsæt herefter paprika og timian.
- 3
Imens kødet brunes af: Skær løgene og hvidløgene i mindre stykker. Skyl hokkaidogræskaret, fjern kernerne i midten med en ske og skær det herefter i grove tern. Hæld løg og hvidløg i gryden med kødet sammen med vand og bouillon. Gem græskarternene til senere.
- 4
Kom låg på gryden og sæt den i ovnen. Lad hele herligheden simre i ca. 3 1/2 time.
- 5
Når der er 30 minutter tilbage af kødets tilberedningstid i ovnen: Tag gryden ud af ovnen og kom græskarternene i. Pas på, at du ikke brænder dig - gryden er gloende varm! Sæt gryden tilbage i ovnen og steg videre. Skræl kartoflerne. Kog dem i saltet vand, til de er møre. Gem ca. halvdelen af dem til i morgen.
- 6
Når kødet og græskarternene er færdige i ovnen: Hæld al væsken fra gryden i en kasserolle. Tilsæt fløde og smag til med salt og peber. Mangler saucen smag, tilsæt evt. lidt mere bouillon. Jævn saucen med lidt majsstivelse rørt ud i vand.
- 7
Skær det møre kalvespidsbryst i skiver og server med de bagte græskarstykker, de kogte kartofler og saucen. Husk, at gemme halvdelen af stegen, kartoflerne og saucen til i morgen. Velbekomme!