Lam & grøn salat
4 personer
Ingredienser
600 g | lammeculotte |
0.5 potte | timian |
2 spsk | smør |
2 stk | store hjertesalat, eller 4 små |
1 bundt | grønne asparges |
400 g | ærter |
2 spsk | grovkernet sennep |
2 spsk | sukker eller honning |
0.5 stk | citron |
0.5 spsk | dijonsennep |
2 spsk | æblecider eddike |
6 spsk | smagsneutral olie |
500 g | små kartofler, gerne kogt dagen før – hvis ikke, koges de på dagen |
2.5 dl | oksefond (eller lammefond) |
8 spsk | smør (2 til kartofler, 6 til sauce) |
1 spsk | creme fraiche 38% |
salt | |
peber |
Tilberedning
- 1
Tag gerne lammeculotten ud af køleskabet 1 time iden tilberedning, så den kan få lidt temperatur – rids fedt siden i et krydsnet.
- 2
Når lammeculotten skal steges, steges den med krølfedtet nedad mod panden – kom lammeculotten på en kold pande og lad det varme langsomt op til middelhøj varme – når krølfedtet er brunet af og sprødt, vendes lammeculotten om på den anden side og denne brunes.
- 3
Skru lidt ned for varmen og lad stegen stege færdig – afhgængigt af størrelsen på lammeculotten (og ønsket stegning), skal lammeculotten cirka have ca 10 minutter pr. side – i de sidste par minutter af stege tiden kommes smør og timian på panden.
- 4
Lad lammeculotten hvile i 10 minutter inden den skæres. Saucen laves på lammefedtet/smøret der er tilbage i panden. Kog oksefonden – smag den til med citronsaft, sennep og herefter piskes lidt lammefedtet fra panden i. tilsæt evt. creme fraiche – når creme fraichen er i, er det vigtigt at saucen ikke koger men er varm. Brug gerne en stav blender og sigt saucen inden servering. Smag til med salt og peber.
- 5
Hjertesalaten snittes groft op, sammen med grønne asparges skåret i grove stykker og vendes sammen med pillede ærter. Vinaigretten samles ved at piske eddike, sennep, olie, honning/sukker, salt & peber sammen og smages til – vendes i den grønne salat.
