Laks med små kartofler og asparges
4 personer
Ingredienser
4 stk | laksefilet |
olie til stegning | |
1 bakke | små kartofler |
1 bundt | grønne asparges |
1 tsk | salt |
0,5 tsk | friskkværnet peber |
80 g | smør til stegning |
Tilberedning
Kartofler
- 1
Skrub og vaske kartofler. Læg dem derefter i en gryde med vand tilsat salt.
- 2
Kog kartoflerne i ca. 15 minutter. Tag herefter kartoflerne af varmen og lad dem stå i vandet.
Laks
- 1
Varm en pande op på høj varme med olie og skru ned på middelvarme.
- 2
Læg laksefileterne på den varme pande med skindsiden nedad. Krydr med salt og peber. Vend, når de er gyldne i bunden.
- 3
Når laksefileterne er færdigstegte lægges de på et fad.
Asparges
- 1
Skyl og skær bunden af aspargesbundtet.
- 2
Smelt smør på en pande ved middelvarme.
- 3
Læg de grønne asparges på panden med det smeltede smør i et par minutter. Vend dem undervejs, så smørret fordeles på alle siderne.
- 4
Si vandet fra kartoflerne og vend dem på panden sammen med asparges, så smørret bliver fordelt på kartoflerne også.
- 5
Serveres straks sammen med laksefileterne.