Laks med små kartofler og asparges

4 personer

Ingredienser

4 stklaksefilet
olie til stegning
små kartofler
1 bundtgrønne asparges
1 tsksalt
0,5 tskfriskkværnet peber
80 gsmør til stegning

Tilberedning

Kartofler

  • 1

    Skrub og vaske kartofler. Læg dem derefter i en gryde med vand tilsat salt.

  • 2

    Kog kartoflerne i ca. 15 minutter. Tag herefter kartoflerne af varmen og lad dem stå i vandet.

Laks

  • 1

    Varm en pande op på høj varme med olie og skru ned på middelvarme.

  • 2

    Læg laksefileterne på den varme pande med skindsiden nedad. Krydr med salt og peber. Vend, når de er gyldne i bunden.

  • 3

    Når laksefileterne er færdigstegte lægges de på et fad.

Asparges

  • 1

    Skyl og skær bunden af aspargesbundtet.

  • 2

    Smelt smør på en pande ved middelvarme.

  • 3

    Læg de grønne asparges på panden med det smeltede smør i et par minutter. Vend dem undervejs, så smørret fordeles på alle siderne.

  • 4

    Si vandet fra kartoflerne og vend dem på panden sammen med asparges, så smørret bliver fordelt på kartoflerne også.

  • 5

    Serveres straks sammen med laksefileterne.

Laks med små kartofler og asparges