Laks med cremet svampe- og spinatsauce

4 personer

Ingredienser

Laks

1 stklakseside
1 spskdijonsennep
1 spsksukker
2 stkøkologisk citron
0,5 flaskehvidvin
150 gsmør

Svampe- og spinatsauce

1 stkskalotteløg
4 fedhvidløg
1 stkingefær
2 bakkerchampignon
1 stkøkologisk citron
0,5 lpiskefløde
1 posefrisk spinat
salt
peber
1 bundtbasillikum

Tilberedning

Laks

  • 1

    Skær laksen ud til bøffer - behold skindsiden.

  • 2

    Kom laksebøfferne i et ildfast fad. Smør med dijonsennep og drys sukker henover.

  • 3

    Riv citronskal og drys henover. Presses citronsaft over laksen og tilsæt hvidvin og smør.

  • 4

    Lad fadet stå og trække i ½ time. Opvarm ovnen til 180° og steg i 20 minutter. Hæld væden over laksen hvert 5. minut.

Svampe- og spinatsauce

  • 1

    Hak skalotteløg og hvidløg fint. Riv ingefær.

  • 2

    Sauter skalotteløg og hvidløg i en gryde i 5 minutter sammen med ingefær.

  • 3

    Rens champignon og skær bunden af. Riv citronskal. Tilsæt champignon og citronskal til gryden.

  • 4

    Tilsæt fløde og lad reducere i ca. 8 minutter, til saucen er cremet.

  • 5

    Sautér spinat på en pande og krydr med salt og peber. Lad spinaten dryppe af i en sigte og pres så meget væde fra som muligt.

  • 6

    Bland spinat med svampene og top med basilikumblade.

Laks med cremet svampe- og spinatsauce