Laks med cremet svampe- og spinatsauce
4 personer
Ingredienser
Laks
1 stk | lakseside |
1 spsk | dijonsennep |
1 spsk | sukker |
2 stk | økologisk citron |
0,5 flaske | hvidvin |
150 g | smør |
Svampe- og spinatsauce
1 stk | skalotteløg |
4 fed | hvidløg |
1 stk | ingefær |
2 bakker | champignon |
1 stk | økologisk citron |
0,5 l | piskefløde |
1 pose | frisk spinat |
salt | |
peber | |
1 bundt | basillikum |
Tilberedning
Laks
- 1
Skær laksen ud til bøffer - behold skindsiden.
- 2
Kom laksebøfferne i et ildfast fad. Smør med dijonsennep og drys sukker henover.
- 3
Riv citronskal og drys henover. Presses citronsaft over laksen og tilsæt hvidvin og smør.
- 4
Lad fadet stå og trække i ½ time. Opvarm ovnen til 180° og steg i 20 minutter. Hæld væden over laksen hvert 5. minut.
Svampe- og spinatsauce
- 1
Hak skalotteløg og hvidløg fint. Riv ingefær.
- 2
Sauter skalotteløg og hvidløg i en gryde i 5 minutter sammen med ingefær.
- 3
Rens champignon og skær bunden af. Riv citronskal. Tilsæt champignon og citronskal til gryden.
- 4
Tilsæt fløde og lad reducere i ca. 8 minutter, til saucen er cremet.
- 5
Sautér spinat på en pande og krydr med salt og peber. Lad spinaten dryppe af i en sigte og pres så meget væde fra som muligt.
- 6
Bland spinat med svampene og top med basilikumblade.