Kyllingespyd serveret med ovnkartofler, hvidløgssmør og salat
4 personer
Ingredienser
50 g | smør |
650 g | kartofler |
2 stk | løg |
400 g | kyllingelårfilet med honning og chili |
0.5 stk | blomkål |
500 g | stenfri vindruer |
75 g | salatmix |
2 spsk | olivenolie |
2 spsk | balsamicoeddike |
1 spsk | sød sennep |
1 fed | hvidløg |
salt | |
peber |
Tilberedning
- 1
Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Skær smørret i tern og lad det få stuetemperatur.
- 2
Skrub eller skræl kartoflerne. Skær dem i både og vend dem i lidt olivenolie, salt og peber. Skær løgene i kvarte med skræl på og pensl dem med lidt olie. Bag både kartofler og løg i ovnen i ca. 25-30 min.
- 3
Skær kyllingefileterne i strimler så de passer på et spyd. Sæt kyllingestykkerne på spyd og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg spyddene i ovnen i ca. 15 min. Vend dem gerne undervejs.
- 4
Skyl blomkål, vindruer og salatmix. Skær blomkålen i mundrette bidder og halver vindruerne. Bland blomkål, vindruer og salatmix sammen med en hurtig dressing rørt sammen af olivenolie, balsamicoeddike, sennep, salt og peber.
- 5
Bland smørret med presset hvidløg.
- 6
Server de lækre kyllingespyd med ovnkartofler, stegte løg, hvidløgssmør og sprød blomkålssalat. Velbekomme!
