Kyllingespyd med ovnbagte kartofler og tomatsalat med jordbær
4 personer
Ingredienser
650 g | små kartofler |
frisk eller tørret timian | |
280 g | kyllingefilet |
20 stk | cherrytomater |
350 g | jordbær |
0.5 stk | agurk |
125 g | mozzarella |
25 g | solsikkekerner |
2.5 dl | creme fraiche eller skyr |
1 fed | hvidløg |
olivenolie | |
salt | |
peber |
Tilberedning
- 1
Tænd ovnen på 220° varmluft.
- 2
Skyl og skrub kartoflerne og skær dem i kvarte. Vend dem i olivenolie, timian, salt og peber og bag dem i ovnen i ca. 25 min.
- 3
Skær kyllingefileterne i mundrette stykker og vend dem i olivenolie, salt og peber. Sæt kyllingestykkerne på spyd og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg spyddene i ovnen i ca. 15 min. eller giv dem en tur på panden i lidt olie.
- 4
Skyl cherrytomater, jordbær og agurk. Skær grøntsagerne i mundrette stykker og vend dem sammen med frisk mozzarella, olivenolie, salt og peber.
- 5
Rist pinjekernerne på en tør pande til de får lidt farve og fordel dem på toppen af tomatsalaten.
- 6
Rør creme fraiche sammen med presset hvidløg, salt og peber.
- 7
Server kyllingespyddene med ovnbagte kartofler, tomatsalat og hvidløgsdressing. Velbekomme!
