Kyllingelår serveret med parmesan-kartofler, salat og hummus
4 personer
Ingredienser
Kyllingelår
| 700 g | kyllingelår |
| 0.5 dl | soya |
| 1 stk | appelsin |
Kartofler og salat
| 1000 g | kartofler |
| 100 g | parmesan |
| 0.25 stk | spidskål |
| 3 stk | appelsiner |
| 80 g | dadler |
| 50 g | kalamataoliven uden sten |
| 3 spsk | olivenolie |
| 2 spsk | balsamicoeddike |
| 150 g | hummus |
| salt | |
| peber |
Tilberedning
- 1
Tænd ovnen på 210° varmluft.
- 2
Læg kyllingelårene i en frysepose. Tilsæt soya og friskpresset saft fra appelsinerne. Masser godt sammen og hæld det hele ud i et ovnfast fad - sørg for at få al marinaden med. Steg kyllingelårene i 35-40 minutter til kødet er gennemstegt.
- 3
Skyl og skrub kartoflerne og skær dem i ca. 1 cm. tykke skiver. Fordel kartoffelskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend kartoflerne med olie og riv ost på toppen. Bag kartoflerne i 25-30 minutter til de er gyldne og sprøde.
- 4
Skyl spidskålen og skær i strimler. Skræl appelsinerne og skær dem i skiver. Skær dadlerne i mindre stykker og vend det hele sammen til en lækker salat med oliven, olivenolie og balsamicoeddike og smag til med salt og peber.
- 5
Server de sprøde kyllingelår med kartofler, salat og hummus som dyppelse.
