Kyllingelår serveret med parmesan-kartofler, salat og hummus

4 personer

Ingredienser

Kyllingelår

700 gkyllingelår
0.5 dlsoya
1 stkappelsin

Kartofler og salat

1000 gkartofler
100 gparmesan
0.25 stkspidskål
3 stkappelsiner
80 gdadler
50 gkalamataoliven uden sten
3 spskolivenolie
2 spskbalsamicoeddike
150 ghummus
salt
peber

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 48: Hummus, kalamataoliven uden sten, dadler, appelsin, spidskål, kartofler, appelsin, kyllingelår
  • 1

    Tænd ovnen på 210° varmluft.

  • 2

    Læg kyllingelårene i en frysepose. Tilsæt soya og friskpresset saft fra appelsinerne. Masser godt sammen og hæld det hele ud i et ovnfast fad - sørg for at få al marinaden med. Steg kyllingelårene i 35-40 minutter til kødet er gennemstegt.

  • 3

    Skyl og skrub kartoflerne og skær dem i ca. 1 cm. tykke skiver. Fordel kartoffelskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend kartoflerne med olie og riv ost på toppen. Bag kartoflerne i 25-30 minutter til de er gyldne og sprøde.

  • 4

    Skyl spidskålen og skær i strimler. Skræl appelsinerne og skær dem i skiver. Skær dadlerne i mindre stykker og vend det hele sammen til en lækker salat med oliven, olivenolie og balsamicoeddike og smag til med salt og peber.

  • 5

    Server de sprøde kyllingelår med kartofler, salat og hummus som dyppelse.

Kyllingelår serveret med parmesan-kartofler, salat og hummus