Kyllingelår med spanske ris og grøn salat
4 personer
Ingredienser
700 g | kyllingelår |
1 stk | løg |
2 fed | hvidløg |
250 g | ris |
1 dåse | hakkede tomater |
1 spsk | tomatpuré |
3.5 dl | vand |
1 terning | hønsebouillon |
125 g | krøllet salatmix |
100 g | kalamataoliven uden sten |
0.5 spsk | eddike |
olivenolie | |
salt | |
peber |
Tilberedning
Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 39: Krøllet salatmix, løg, kyllingelår
- 1
Tænd ovnen på 220 grader.
- 2
Vend kyllingelårene i olivenolie og krydr med salt og peber. Læg kyllingelårene i et ovnfast fad og bag dem i ovnen i 30-35 min. til de er gennemstegte.
- 3
Pil skrællen af løg og hvidløg og hak begge dele fint.
- 4
Varm en gryde op med olivenolie og svits løg og hvidløg. Tilsæt risene og rør rundt. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, vand og bouillon og rør rundt. Lad risene simre ved svag varme under låg til risene er tilberedt. Husk at røre i gryden undervejs. Smag til med salt og peber.
- 5
Vend salaten sammen med oliven, en god sjat olivenolie, eddike, salt og peber.
- 6
Server de saftige kyllingelår med spanske ris og grøn salat. Velbekomme!
