Kyllingelår med ovnkartofler. Hertil svampesauce og salat
4 personer
Ingredienser
Kyllingelår og ovnkartofler
650 g | små kartofler |
800 g | kyllingeoverlår |
3 spsk | ketchup |
0.5 spsk | paprika |
1 fed | hvidløg |
olivenolie | |
salt | |
peber |
Svampesauce og salat
100 g | skiveskårne champignon |
1 fed | hvidløg |
0.5 spsk | timian |
1 terning | grøntsagsbouillon |
2.5 dl | piskefløde |
2 dl | vand |
1 stk | granatæble |
3 stk | æbler |
salat efter eget valg | |
dressing efter eget valg |
Tilberedning
- 1
Opvarm ovnen til 210° varmluft. Skrub kartoflerne og halver dem.
- 2
Vend kartoflerne i et fad med olie og læg kyllingelårene ovenpå. Lav en hurtig marinade af ketchup, paprika, presset hvidløg og salt og peber. Smør kyllingelårene med marinaden og bag dem i ovnen i 40-50 minutter til de er gennemstegte.
- 3
Steg svampene på en pande med olie til de er blevet brune. Tilsæt presset hvidløg, timian, boullion, fløde og vand. Lad det simre og smag til med salt og peber.
- 4
Halver granatæblet og pres kernerne ud i en skål - men pas på tøjet! Skyl æblerne og skær dem i mundrette stykker. Skyl salaten og bland den med granatæblekerner og æbler og top med dressing efter eget valg.
- 5
Server kyllingelårene med stegte kartofler, svampesauce og sprød salat. Velbekomme!
