Kyllingelår med ovnkartofler. Hertil svampesauce og salat

4 personer

Ingredienser

Kyllingelår og ovnkartofler

650 gsmå kartofler
800 gkyllingeoverlår
3 spskketchup
0.5 spskpaprika
1 fedhvidløg
olivenolie
salt
peber

Svampesauce og salat

100 gskiveskårne champignon
1 fedhvidløg
0.5 spsktimian
1 terninggrøntsagsbouillon
2.5 dlpiskefløde
2 dlvand
1 stkgranatæble
3 stkæbler
salat efter eget valg
dressing efter eget valg

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 42: Æble, granatæble, piskefløde, skiveskårne champignon, kyllingeoverlår, små kartofler
  • 1

    Opvarm ovnen til 210° varmluft. Skrub kartoflerne og halver dem.

  • 2

    Vend kartoflerne i et fad med olie og læg kyllingelårene ovenpå. Lav en hurtig marinade af ketchup, paprika, presset hvidløg og salt og peber. Smør kyllingelårene med marinaden og bag dem i ovnen i 40-50 minutter til de er gennemstegte.

  • 3

    Steg svampene på en pande med olie til de er blevet brune. Tilsæt presset hvidløg, timian, boullion, fløde og vand. Lad det simre og smag til med salt og peber.

  • 4

    Halver granatæblet og pres kernerne ud i en skål - men pas på tøjet! Skyl æblerne og skær dem i mundrette stykker. Skyl salaten og bland den med granatæblekerner og æbler og top med dressing efter eget valg.

  • 5

    Server kyllingelårene med stegte kartofler, svampesauce og sprød salat. Velbekomme!

Kyllingelår med ovnkartofler. Hertil svampesauce og salat