Kyllingekrebinetter med lynstegte grøntsager i flødesauce

4 personer

Ingredienser

Kyllingekrebinetter

500 ghakket kyllingekød
0,5 stkmuskatnød
0,5 stkcitron
1 bundtpurløg
2 stkæg
4 spskrasp
2 tskkarry
salt
peber

lynstegte grøntsager

1 stkblomkål
1 bakkehele champignon
0,5 tskingefær
4 fedhvidløg
1 stkløg
1 bundtbasilikum
0,5 stkbouillonterning
2 dlfløde

Pynt

1 bakkerucolasalat

Tilberedning

  • 1

    Muskatnød og citronskal rives og purløg hakkes.

  • 2

    Farsen røres godt sammen af muskatnød, citronskal, purløg og de øvrige ingredienser, så den bliver lind.

  • 3

    Form krebinetterne og lad dem hvile koldt i 10 minutter.

  • 4

    Skyl og skær blomkål ud i buketter, rens champignon og skær bunden af. Hak hvidløg, basilikum og ingefær.

  • 5

    Steg bøfferne på panden i lidt olie 4 minutter på hver side.

  • 6

    Hold krebinetterne lune i en 100° varm ovn.

  • 7

    Steg herefter blomkål, finthakket løg og champignon på panden ved høj varme.

  • 8

    Skru ned og lad varmen aftage lidt.

  • 9

    Tilsæt herefter finthakket hvidløg og ingefær og steg retten videre et par minutter.

  • 10

    Tilsæt fløde og bouillonterningen og lad det koge ind. Til sidst tilsættes hakket basilikum.

  • 11

    Tag krebinetterne ud af ovnen og anret en lille håndfuld rucola på hver krebinet.

  • 12

    Servér retten straks sammen med tilbehøret.

Kyllingekrebinetter med lynstegte grøntsager i flødesauce