Kyllingekrebinetter med lynstegte grøntsager i flødesauce
4 personer
Ingredienser
Kyllingekrebinetter
500 g | hakket kyllingekød |
0,5 stk | muskatnød |
0,5 stk | citron |
1 bundt | purløg |
2 stk | æg |
4 spsk | rasp |
2 tsk | karry |
salt | |
peber |
lynstegte grøntsager
1 stk | blomkål |
1 bakke | hele champignon |
0,5 tsk | ingefær |
4 fed | hvidløg |
1 stk | løg |
1 bundt | basilikum |
0,5 stk | bouillonterning |
2 dl | fløde |
Pynt
1 bakke | rucolasalat |
Tilberedning
- 1
Muskatnød og citronskal rives og purløg hakkes.
- 2
Farsen røres godt sammen af muskatnød, citronskal, purløg og de øvrige ingredienser, så den bliver lind.
- 3
Form krebinetterne og lad dem hvile koldt i 10 minutter.
- 4
Skyl og skær blomkål ud i buketter, rens champignon og skær bunden af. Hak hvidløg, basilikum og ingefær.
- 5
Steg bøfferne på panden i lidt olie 4 minutter på hver side.
- 6
Hold krebinetterne lune i en 100° varm ovn.
- 7
Steg herefter blomkål, finthakket løg og champignon på panden ved høj varme.
- 8
Skru ned og lad varmen aftage lidt.
- 9
Tilsæt herefter finthakket hvidløg og ingefær og steg retten videre et par minutter.
- 10
Tilsæt fløde og bouillonterningen og lad det koge ind. Til sidst tilsættes hakket basilikum.
- 11
Tag krebinetterne ud af ovnen og anret en lille håndfuld rucola på hver krebinet.
- 12
Servér retten straks sammen med tilbehøret.