Kyllingekrebinetter med lynstegte grøntsager i flødesauce

4 personer

Ingredienser

Kyllingekrebinetter

500 ghakket kyllingekød
0.5 stkmuskatnød
0.5 stkcitron
1 bundtpurløg
2 stkæg
4 spskrasp
2 tskkarry
salt
peber

Lynstegte grøntsager

1 stkblomkål
1 bakkechampignon
0.5 tskingefær
4 fedhvidløg
1 stkløg
1 bundtbasilikum
0.5 stkbouillonterning
2 dlfløde

Pynt

1 bakkerucolasalat

Tilberedning

Kyllingekrebinetter

  • 1

    Riv muskatnød og citronskal. Hak purløg.

  • 2

    Rør kyllingekødet godt sammen med muskatnød, citronskal, purløg og de øvrige ingredienser, så den bliver lind.

  • 3

    Form krebinetterne og lad dem hvile koldt i 10 minutter.

  • 4

    Steg bøfferne på panden i lidt olie 4 minutter på hver side. Hold krebinetterne lune i en 100° varm ovn.

Lynstegte grøntsager

  • 1

    Skyl blomkål og skær ud i buketter. Rens champignon og skær bunden af. Hak hvidløg, basilikum og ingefær.

  • 2

    Steg herefter blomkål, finthakket løg og champignon på panden ved høj varme. Skru ned og lad varmen aftage lidt.

  • 3

    Tilsæt finthakket hvidløg og ingefær og steg retten videre et par minutter.

  • 4

    Tilsæt fløde og bouillonterningen og lad det koge ind. Til sidst tilsættes hakket basilikum.

  • 5

    Tag krebinetterne ud af ovnen og anret en lille håndfuld rucola på hver krebinet. Servér retten straks sammen med tilbehøret.

Kyllingekrebinetter med lynstegte grøntsager i flødesauce