Kyllingekødboller i krydret tomatsauce
Ingredienser
Kødboller
500 g | hakket kyllingekød |
100 g | bacon i tern |
1 dl | soyasauce |
1,5 tsk | friskkværnet peber |
1 spsk | karry |
1 fed | hvidløg |
1 stk | porre |
1 stk | gulerod |
0,5 stk | æble |
1 spsk | hvedemel |
1 stk | æg |
2 dl | sødmælk |
1 stk | citron |
2 stk | bouillonterning |
Tomatsauce
2 fed | hvidløg |
1 stk | løg |
0,5 bundt | oregano |
1 dl | olie til stegning |
1 spsk | tomatpuré |
3 spsk | ketchup |
2 dåser | hakkede tomater |
1 tsk | paprika |
1 tsk | salt |
1 tsk | friskkværnet peber |
Tilbehør sauce
2 stk | rød peberfrugt |
2 stk | gul peberfrugt |
1 bakke | cherrytomater |
Tilbehør
500 g | spaghetti |
1 tsk | salt |
1 spsk | olie |
Tilberedning
Kødboller
- 1
Pil hvidløg. Skræl og udkern æble. Skræl gulerod.
- 2
Riv hvidløg, porre, æble og gulerod og put det i en skål. Tilsæt kyllingekødet til skålen.
- 3
Rør kyllingefarsen sammen med bacon i tern, soya, karry og kværnet peber.
- 4
Riv citronskal og tilføj til kyllingefarsen. Pres citronsaft og hæld saften over kyllingefarsen.
- 5
Tilsæt mel, æg og mælk og rør kyllingefarsen godt sammen. Stil kyllingefarsen i køleskabet i en time.
- 6
Fyld en stor gryde med 2 liter vand og 2 bouillonterninger. Bring vandet i kog ved høj varme. Skru ned til middelvarme (lige under kogepunktet).
- 7
Form kødfarsen til små boller med en spiseske, så de hver fylder en halv spiseske.
- 8
Kog kødbollerne i ca. 20 min., eller til de kommer op til overfladen i gryden. Tag dem op med en hulske og læg dem på et fad.
Tomatsauce og spaghetti
- 1
Pil hvidløg og skræl løg. Riv løg og hvidløg.
- 2
Varm en pande til høj varme med lidt olivenolie på. Svits løg og hvidløg uden det tager farve. Skru blusset ned til middel varme.
- 3
Tilsæt oregano og basilikum. Tilsæt tomatpuré, ketchup, hakkede tomater, paprika samt salt og peber.
- 4
Tag en af de tomme tomatdåser, fyld den med vand og hæld vandet i gryden. Lad saucen simre i 30 minutter ved middel varme.
- 5
Skyll og skær peberfrugt i strimler. Læg strimlerne i en mindre skål.
- 6
Skyl og halvér cherry tomaterne.
- 7
Når tomatsaucen er færdig, lægges kødbollerne i gryden sammen med cherrytomater. Vend det godt sammen.
- 8
Kog spaghetti efter anvisningen på pakken. Servér straks med tomatsauce og peberfrugter i strimler.