Kyllingekødboller i krydret tomatsauce

Ingredienser

Kødboller

500 ghakket kyllingekød
100 gbacon i tern
1 dlsoyasauce
1,5 tskfriskkværnet peber
1 spskkarry
1 fedhvidløg
1 stkporre
1 stkgulerod
0,5 stkæble
1 spskhvedemel
1 stkæg
2 dlsødmælk
1 stkcitron
2 stkbouillonterning

Tomatsauce

2 fedhvidløg
1 stkløg
0,5 bundtoregano
1 dlolie til stegning
1 spsktomatpuré
3 spskketchup
2 dåserhakkede tomater
1 tskpaprika
1 tsksalt
1 tskfriskkværnet peber

Tilbehør sauce

2 stkrød peberfrugt
2 stkgul peberfrugt
1 bakkecherrytomater

Tilbehør

500 gspaghetti
1 tsksalt
1 spskolie

Tilberedning

Kødboller

  • 1

    Pil hvidløg. Skræl og udkern æble. Skræl gulerod.

  • 2

    Riv hvidløg, porre, æble og gulerod og put det i en skål. Tilsæt kyllingekødet til skålen.

  • 3

    Rør kyllingefarsen sammen med bacon i tern, soya, karry og kværnet peber.

  • 4

    Riv citronskal og tilføj til kyllingefarsen. Pres citronsaft og hæld saften over kyllingefarsen.

  • 5

    Tilsæt mel, æg og mælk og rør kyllingefarsen godt sammen. Stil kyllingefarsen i køleskabet i en time.

  • 6

    Fyld en stor gryde med 2 liter vand og 2 bouillonterninger. Bring vandet i kog ved høj varme. Skru ned til middelvarme (lige under kogepunktet).

  • 7

    Form kødfarsen til små boller med en spiseske, så de hver fylder en halv spiseske.

  • 8

    Kog kødbollerne i ca. 20 min., eller til de kommer op til overfladen i gryden. Tag dem op med en hulske og læg dem på et fad.

Tomatsauce og spaghetti

  • 1

    Pil hvidløg og skræl løg. Riv løg og hvidløg.

  • 2

    Varm en pande til høj varme med lidt olivenolie på. Svits løg og hvidløg uden det tager farve. Skru blusset ned til middel varme.

  • 3

    Tilsæt oregano og basilikum. Tilsæt tomatpuré, ketchup, hakkede tomater, paprika samt salt og peber.

  • 4

    Tag en af de tomme tomatdåser, fyld den med vand og hæld vandet i gryden. Lad saucen simre i 30 minutter ved middel varme.

  • 5

    Skyll og skær peberfrugt i strimler. Læg strimlerne i en mindre skål.

  • 6

    Skyl og halvér cherry tomaterne.

  • 7

    Når tomatsaucen er færdig, lægges kødbollerne i gryden sammen med cherrytomater. Vend det godt sammen.

  • 8

    Kog spaghetti efter anvisningen på pakken. Servér straks med tomatsauce og peberfrugter i strimler.

Kyllingekødboller i krydret tomatsauce