Kyllingefrikadeller
4 personer
Ingredienser
400 g | hakket kyllingekød |
1 spsk | karry |
0,5 stk | muskatnød |
dijonsennep | |
1 spsk | æblecidereddike |
1 dl | mælk |
2 stk | æg |
1 bundt | basilikum |
0,5 bundt | timian |
2 dl | havregryn |
1 dl | mel |
2 stk | gulerødder |
1 stk | pastinak |
1 stk | løg |
2 fed | hvidløg |
salt | |
peber |
Tilberedning
Tip: Man kan også sagtens bruge kød som kalv eller flæsk i stedet for hakket kylling.
- 1
Rør det hakkede kød med 1 spsk. salt og godt med peber, karry, muskatnød, dijon sennep og æblecidereddike. Rør det sammen i et minut.
- 2
Tilsæt æg og mælk.
- 3
Tilsæt hakket basilikum og timian og rør det godt sammen i et minut.
- 4
Tilsæt havregryn og mel og rør sammen i et minut.
- 5
Riv gulerødder, pastinak, løg og hvidløg i farsen og rør det sammen i et minut.
- 6
Lad det stå i en halv time og rør det så i et minut.
- 7
Form frikadellerne og steg dem i olivenolie til de er gyldenbrune.
- 8
Kan serveres med alle de grøntsager I har lyst til.