Kyllingefrikadeller

4 personer

Ingredienser

400 ghakket kyllingekød
1 spskkarry
0,5 stkmuskatnød
dijonsennep
1 spskæblecidereddike
1 dlmælk
2 stkæg
1 bundtbasilikum
0,5 bundttimian
2 dlhavregryn
1 dlmel
2 stkgulerødder
1 stkpastinak
1 stkløg
2 fedhvidløg
salt
peber

Tilberedning

Tip: Man kan også sagtens bruge kød som kalv eller flæsk i stedet for hakket kylling.
  • 1

    Rør det hakkede kød med 1 spsk. salt og godt med peber, karry, muskatnød, dijon sennep og æblecidereddike. Rør det sammen i et minut.

  • 2

    Tilsæt æg og mælk.

  • 3

    Tilsæt hakket basilikum og timian og rør det godt sammen i et minut.

  • 4

    Tilsæt havregryn og mel og rør sammen i et minut.

  • 5

    Riv gulerødder, pastinak, løg og hvidløg i farsen og rør det sammen i et minut.

  • 6

    Lad det stå i en halv time og rør det så i et minut.

  • 7

    Form frikadellerne og steg dem i olivenolie til de er gyldenbrune.

  • 8

    Kan serveres med alle de grøntsager I har lyst til.

Kyllingefrikadeller