Kyllingebryst med hasselback kartofler

4 personer

Ingredienser

Hasselback kartoffel

4 stkbagekartoffel
2 spskolie
1 tsksalt
1 tskfriskkværnet peber

Kyllingebryst

4 stkkyllingebrystfilet
2 spskolie til stegning
1 tsksalt
1 tskfriskkværnet peber

Yoghurtdip

2 dlyoghurt naturel
1 spskpaprika
1 spskketchup
1 stkøkologisk citron
0,5 tsksalt
friskkværnet peber

Tilberedning

Hasselback kartoffel

  • 1

    Tænd ovnen på 200° og tag bagepladen ud af ovnen.

  • 2

    Vask kartoflerne og halver dem. Læg dem derefter på et skærebræt med den flade side nedad.

  • 3

    Læg en grydeske tæt på hver enkelt kartoffel og snit gennem kartoflen med en kniv, så kniven rammer skaftet på grydeskeen. På den måde kan du undgå at skære hele vejen igennem kartoflerne. Lav snittene så tæt på hinanden, som muligt og fortsæt til alle kartofler har fået de karakteristiske snit.

  • 4

    Fordel kartoflerne på bagepapir på en bageplade – stadig med den flade side nedad. Smør olie på den rillede side af kartoflerne og krydr med salt og peber.

  • 5

    Bag kartoflerne i ovnen i en time. Når der er 20 minutter tilbage, starter du med at tilberede kyllingebrysterne.

Kyllingebryst

  • 1

    Varm en pande med lidt olie til høj varme og skru herefter ned til middelvarme. Læg kyllingebrysterne på den varme pande og krydr med salt og peber. De skal have ca. 4 minutter på hver side.

Yoghurtdip

  • 1

    Riv citronskal på et rivejern.

  • 2

    Rør yoghurt, paprika, ketchup og citronskal sammen. Smag til med salt og peber.

  • 3

    Server kyllingebryst og yoghurtdip sammen med hasselback kartoflerne.

Kyllingebryst med hasselback kartofler