Kyllinge lårsteaks, søde kartofler og tomatiseret græsk yoghurt creme
4 personer
Ingredienser
| 4 stk | Kyllinge lårsteaks |
| 2 poser | tomat vinaigrette pulver “nemt & grønt” |
| 0.5 dl | rapsolie |
| 2 stk | grønne chilier, kan undlades |
| 250 g | tomater |
| 4 stk | søde kartofler |
| 100 g | kalamata oliven, uden sten |
| 90 g | soltørret tomat, drænet |
| 200 g | græsk feta i tern |
| 1 potte | persille |
| Flagesalt | |
| sort peber | |
| 1 stk | citron |
| 2.5 dl | græsk yoghurt |
Tilberedning
- 1
Tag kyllingen ud af køleskabet 30 minutter før du forventer at begynde madlavningen.
- 2
Forvarm grillen.
- 3
Imens, skyl søde kartoflerne og kom dem på grillen ved indirekte, høj varme. Lad dem grille i cirka 30 minutter og vend dem herefter således de får lige meget varme på begge sider. Husk at holde øje med de søde kartofler på grillen, så de ikke brænder.
- 4
Klargør marinaden til de grillede lårsteaks, ved at komme tomatvinaigrette pulver og olie i en lille skål. Rør rundt så der ingen klumper er.
- 5
Skær de grønne chilier i små tern, kom halvdelen i marinaden til lårsteaksne.
- 6
Grill lårsteaksne’ med skindsiden nedad ved middelvarme indtil skindet bliver sprødt. Når skindet er gyldent og sprødt steges det videre på kødsiden i cirka 8-10 minutter, indtil lårsteaksene er gennemtilberedte. Når de er færdige, pensles de med marinaden og er klar til servering.
- 7
Skær oliven, cherrytomater & soltørret tomat op i mindre stykker.
- 8
Rør græsk yoghurt, den anden halvdel af de grønne chilier, oliven, soltørret tomat & cherrytomat sammen. Smag til med salt/sort peber og eventuelt mere citron.
