Kylling med citron og peber

4 personer

Ingredienser

Kyllingeoverlår

4 stkkyllingeoverlår

Marinade til kyllingeoverlår

2 stkøkologisk citron
2 bundterbasilikum
1 dlpeber
1 dlbalsamico
1 dlolie til stegning
1 tsksalt

Tilbehør

1 fedhvidløg
0,5 stkhvidkål
2 stkløg
2 spskkarryketchup
3 dlpiskefløde
1 tskrevet muskatnød
1 spskolie til stegning

Tilberedning

Kyllingeoverlår og marinade

  • 1

    Riv citronskal og pres citronsaft. Hak basilikum groft og knus peberkorn i en morter.

  • 2

    Bland med de øvrige ingredienser til marinaden og hæld i en frysepose.

  • 3

    Læg kyllingelårene i posen og bind knude. Ælt marinaden og kyllingelårene godt og læg posen på køl minimum én time (helst et døgn).

  • 4

    Læg kyllingelår med marinaden i et ildfast fad og sæt fadet i forvarmet 200° varm ovn i 30 minutter. Hold øje med kyllingen undervejs. Bliver det for varmt, skrues der ned til 180°.

Tilbehør

  • 1

    Snit hvidløg og hvidkål fint og skær løg i skiver.

  • 2

    Sautér løg, hvidløg og hvidkål i olie på en pande. Tilsæt karryketchup og rør godt.

  • 3

    Tilsæt fløde og revet muskatnød. Lad retten koge op og koge lidt ind.

  • 4

    Tag fadet med kyllingelår ud af ovnen. Anret på tallerkener og hæld til sidst hvidkålsblandingen over retten. Serveres straks.

Kylling med citron og peber