Kylling med citron og peber
4 personer
Ingredienser
Kyllingeoverlår
4 stk | kyllingeoverlår |
Marinade til kyllingeoverlår
2 stk | økologisk citron |
2 bundter | basilikum |
1 dl | peber |
1 dl | balsamico |
1 dl | olie til stegning |
1 tsk | salt |
Tilbehør
1 fed | hvidløg |
0,5 stk | hvidkål |
2 stk | løg |
2 spsk | karryketchup |
3 dl | piskefløde |
1 tsk | revet muskatnød |
1 spsk | olie til stegning |
Tilberedning
Kyllingeoverlår og marinade
- 1
Riv citronskal og pres citronsaft. Hak basilikum groft og knus peberkorn i en morter.
- 2
Bland med de øvrige ingredienser til marinaden og hæld i en frysepose.
- 3
Læg kyllingelårene i posen og bind knude. Ælt marinaden og kyllingelårene godt og læg posen på køl minimum én time (helst et døgn).
- 4
Læg kyllingelår med marinaden i et ildfast fad og sæt fadet i forvarmet 200° varm ovn i 30 minutter. Hold øje med kyllingen undervejs. Bliver det for varmt, skrues der ned til 180°.
Tilbehør
- 1
Snit hvidløg og hvidkål fint og skær løg i skiver.
- 2
Sautér løg, hvidløg og hvidkål i olie på en pande. Tilsæt karryketchup og rør godt.
- 3
Tilsæt fløde og revet muskatnød. Lad retten koge op og koge lidt ind.
- 4
Tag fadet med kyllingelår ud af ovnen. Anret på tallerkener og hæld til sidst hvidkålsblandingen over retten. Serveres straks.