Kylling i tarteletter - Diabetesforeningens version
4 personer
Ingredienser
1 stk | hel kylling |
15 g | ingefær |
2 stk | pastinak |
2 stk | gulerod |
5 fed | hvidløg |
2 stk | løg |
5 stk | laurbærblad |
2 spsk | sort peberkorn |
1 spsk | salt |
1 glas | hvide asparges |
1 bundt | grønne asparges |
1 bundt | basilikum |
Sauce
50 g | flydende fedtstof |
2 spsk | mel |
1 l | kyllingefond |
2 dl | skummetmælk |
2 dl | madlavningsfløde |
1 glas | aspargeslage |
1 stk | citron |
Tilbehør
12 stk | tartelet |
Tilberedning
- 1
Kyllingen lægges i en gryde med vand, der bringes i kog så det dækker kyllingen.
- 2
Tilsæt salt og peber samt alle de øvrige ingredienser og hele grøntsager. Lad retten simre i en time.
- 3
Kyllingen tages op og afkøles. Gulerødder og pastinak tages op og skæres i små stykker.
- 4
Sæt gryden tilbage og lad den koge let. Pluk kødet af kyllingen. Put skroget tilbage i gryden med det kogende vand, som reduceres til det halve.
- 5
Sauce
- 1
Fedtstoffet smeltes i en tykbundet gryde, tilsæt mel og lad det bage videre til det er lysebrunt.
- 2
Tilsæt kyllingefond og væden fra asparges. Lad det koge igennem.
- 3
Tilsæt mælk og madlavningsfløde og lad det koge videre. Lad saucen koge ind under kraftig omrøring til konsistensen er som bechamelsauce.
- 4
Tilsæt nu kyllingeblandingen, grøntsagerne, grønne asparges snittet fint og hvide asparges i snitter og rør det godt sammen med saucen. Evt. revet skal af 1 citron.
- 5
Serveres straks i lune tarteletskaller.