Kylling i tarteletter - Diabetesforeningens version

4 personer

Ingredienser

1 stkhel kylling
15 gingefær
2 stkpastinak
2 stkgulerod
5 fedhvidløg
2 stkløg
5 stklaurbærblad
2 spsksort peberkorn
1 spsksalt
1 glashvide asparges
1 bundtgrønne asparges
1 bundtbasilikum

Sauce

50 gflydende fedtstof
2 spskmel
1 lkyllingefond
2 dlskummetmælk
2 dlmadlavningsfløde
1 glasaspargeslage
1 stkcitron

Tilbehør

12 stktartelet

Tilberedning

Tip: Kylling og fonden kan sagtens laves dagen før.
  • 1

    Læg kylling i en gryde med vand, så hele kyllingen er dækket og bring i kog.

  • 2

    Tilsæt salt og peber samt alle de øvrige ingredienser og hele grøntsager. Lad retten simre i en time, hvorefter kyllingen tages op og afkøles. Tag gulerødder og pastinak op fra gryden og skær i små stykker.

  • 3

    Sæt gryden tilbage og lad den koge let. Pluk kødet af kyllingen. Put skroget tilbage i gryden med det kogende vand, som reduceres til det halve.

Sauce

  • 1

    Fedtstoffet smeltes i en tykbundet gryde. Tilsæt mel og lad det bage videre til det er lysebrunt.

  • 2

    Tilsæt kyllingefond og væden fra asparges. Lad det koge igennem.

  • 3

    Tilsæt mælk og madlavningsfløde og lad det koge videre. Lad saucen koge ind under kraftig omrøring til konsistensen er som bechamelsauce.

  • 4

    Tilsæt nu kyllingeblandingen, grøntsagerne, grønne asparges snittet fint og hvide asparges i snitter og rør det godt sammen med saucen. Tilsæt evt. revet citronskal.

  • 5

    Server straks i lune tarteletskaller.

Opskriften er udarbejdet af Diabetesforeningen.
Kylling i tarteletter - Diabetesforeningens version