Kylling i kokosmælk
4 personer
Ingredienser
| 1 stk | hel kylling |
| 15 g | frisk ingefær |
| 2 stk | rødløg |
| 2 stk | frisk chili |
| 1 bakke | champignon |
| 6 fed | hvidløg |
| 1 l | kyllingefond |
| 1 dåse | kokosmælk |
| 1 bundt | frisk koriander |
| 4 spsk | karry |
| 1 dåse | bambusskud |
| 4 spsk | sesamolie |
| olie til stegning | |
| 1 spsk | sambal oelek |
| 1 tsk | rød karrypasta |
| 3 stk | lime |
| 1 bakke | cherrytomat |
| salt | |
| peber |
Tilbehør
| ris |
Tilberedning
- 1
Rens kyllingen for eventuelle indvolde. Kom den i en suppegryde og tilsæt koldt vand så det lige dækker kyllingen. Koges i 45-60 minutter, og der skummes jævnligt undervejs.
- 2
Når kødsaften er klar, er kyllingen kogt færdig. Tag skindet af kyllingen og pluk kødet og skær det herefter i passende stykker. Gem kogelagen til bouillon.
- 3
Skær rødløg og hvidløg i skiver og chili i ringe.
- 4
Varm olie op i en gryde. Tilsæt rødløg, hvidløg og chili sammen med alle øvrige grøntsager. Rør godt rundt.
- 5
Tilsæt kyllingebouillon, kyllingekød, kokosmælk, halvdelen af korianderen, sambal oelek, rød karrypasta, bambusskud, revet ingefær, og limesaft. Lad retten simre i 20 minutter.
- 6
Smag til med salt og peber. Lige inden servering tilsættes små tomater og resten af det hakkede koriander. Servér med ris til.
