Kylling i fad med kartofler og ristede mandler - til to dage

4 personer

Ingredienser

800 gkyllingefilet
1 stkrødløg
1 fedhvidløg
200 gchampignon
1 spskpaprika
0.5 spsktørret timian
350 gfrossen blomkålsris
1 dåsehakkede tomater
3 spsktomatpuré
2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
1 terninghønsebouillon
50 gmandelflager
650 gnye kartofler
salt
peber
olivenolie

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 40: Mandler i flager, rødløg, kylling
  • 1

    Opvarm ovnen til 220° varmluft.

  • 2

    Krydr kyllingefileterne med salt og peber og steg dem på en pande i lidt olivenolie - hvis kyllingefileterne er meget tykke, så halver dem på langs, så skal de ikke stege så længe. Stykkerne skal blot steges hurtigt på begge sider. Gør imens sovsen klar.

  • 3

    Hak løg og hvidløg i tern. Skyl champignoner og skær dem i både. Steg løg, hvidløg og champignon i en gryde med olivenolie, paprika og timian i et par minutter. Tilsæt evt. lidt mere olivenolie, hvis det er nødvendigt. Tilsæt blomkålsris og steg videre til blomkålen er optøet.

  • 4

    Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, madlavningsfløde og smuldret bouillon. Lad det hele simre i fem minutter og smag til med salt og peber.

  • 5

    Hæld grøntsagsblandingen over i et ovnfast fad. Læg kyllingefileterne ovenpå og drys med mandler. Lad det hele stege i ovnen i 15-20 minutter - til kyllingen er gennemstegt.

  • 6

    Skrub kartoflerne og kog dem møre i saltet vand.

  • 7

    Server hele herligheden med kartofler. Husk at gemme halvdelen af retten til varmemad i morgen - eller gem halvdelen af kyllingefileterne til lækre clubsandwich. Velbekomme!

Kylling i fad med kartofler og ristede mandler - til to dage