Kylling i fad med kartofler og ristede mandler - til to dage
4 personer
Ingredienser
800 g | kyllingefilet |
1 stk | rødløg |
1 fed | hvidløg |
200 g | champignon |
1 spsk | paprika |
0.5 spsk | tørret timian |
350 g | frossen blomkålsris |
1 dåse | hakkede tomater |
3 spsk | tomatpuré |
2.5 dl | madlavningsfløde 8 % |
1 terning | hønsebouillon |
50 g | mandelflager |
650 g | nye kartofler |
salt | |
peber | |
olivenolie |
Tilberedning
- 1
Opvarm ovnen til 220° varmluft.
- 2
Krydr kyllingefileterne med salt og peber og steg dem på en pande i lidt olivenolie - hvis kyllingefileterne er meget tykke, så halver dem på langs, så skal de ikke stege så længe. Stykkerne skal blot steges hurtigt på begge sider. Gør imens sovsen klar.
- 3
Hak løg og hvidløg i tern. Skyl champignoner og skær dem i både. Steg løg, hvidløg og champignon i en gryde med olivenolie, paprika og timian i et par minutter. Tilsæt evt. lidt mere olivenolie, hvis det er nødvendigt. Tilsæt blomkålsris og steg videre til blomkålen er optøet.
- 4
Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, madlavningsfløde og smuldret bouillon. Lad det hele simre i fem minutter og smag til med salt og peber.
- 5
Hæld grøntsagsblandingen over i et ovnfast fad. Læg kyllingefileterne ovenpå og drys med mandler. Lad det hele stege i ovnen i 15-20 minutter - til kyllingen er gennemstegt.
- 6
Skrub kartoflerne og kog dem møre i saltet vand.
- 7
Server hele herligheden med kartofler. Husk at gemme halvdelen af retten til varmemad i morgen - eller gem halvdelen af kyllingefileterne til lækre clubsandwich. Velbekomme!
