Kylling i cremet appelsinsauce med ris - til to dage

4 personer

Ingredienser

600 gris
2 stkappelsin
4 spsksoya
900 gkyllingefilet
2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
0.5 spsktørret timian
olivenolie
salt
peber

Salat

60 gsesamfrø
2 stkappelsin
hjertesalat
80 gsorte oliven

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 22: Kyllingefilet, oliven, hjertesalat

Ris og kylling

  • 1

    Kog risene efter anvisningen på pakken og tag halvdelen fra til i morgen. Husk at køle dem hurtigt ned.

  • 2

    Hvis du bruger appelsiner, der ikke er overfladebehandlet, så skyl dem godt og riv skal fra 1/4 af appelsinerne på den fine side af et rivejern. Ellers nøjes du bare med saften. Pres saften fra appelsinerne i en skål. Tilsæt soya og rør det hele sammen.

  • 3

    Skær hver kyllingefilet i fire stykker og vend sammen med appelsinmarinaden. Steg dem på en pande i lidt olivenolie og gem marinaden til senere.

  • 4

    Når kyllingen har taget lidt farve, tilsætter du marinade, madlavningsfløde og timian og lader det simre til kyllingen er gennemstegt. Tilsæt evt. lidt vand undervejs, hvis sovsen er for tyk. Smag til med salt og peber.

Salat

  • 1

    Rist sesamfrøene på en tør pande til de har taget lidt farve og popper. Køl dem af på en tallerken. Gem halvdelen af sesamfrøene til i morgen.

  • 2

    Skræl appelsinerne og skær dem i skiver. Skyl salaten og anret appelsinskiverne på et fad med salat i bunden. Top med oliven og sesamfrø. Smag til med salt, peber og lidt olivenolie.

  • 3

    Server kyllingen med appelsinsauce, ris og salat. Husk at gemme halvdelen af ris, kylling og sesamfrø til i morgen. Velbekomme!

Kylling i cremet appelsinsauce med ris - til to dage