Krydret tomatsuppe med kidneybønner og basilikumolie
4 personer
Ingredienser
Suppe
1 dåse | kidneybønner |
1 stk | løg |
375 g | hvidkål |
500 g | kartofler |
1 stk | rød peberfrugt |
1 spsk | rapsolie |
2 dåser | hakkede tomater |
1,25 l | grøntsagsbouillon |
2 tsk | paprika |
0,5 tsk | stødt chili |
1 tsk | fint salt |
Basilikumolie
2 spsk | rapsolie |
2 bundter | basilikum |
Tilbehør
100 g | fuldkornsbrød |
Tilberedning
Suppe
- 1
Skyl og rens grøntsagerne og skræl kartoflerne. Snit løget og hvidkålen fint. Skær kartoflerne og peberfrugten i tern.
- 2
Svits løget og hvidkål i fedtstoffet. Tilsæt de øvrige grøntsager og bouillon.
- 3
Lad suppen koge i 15-20 minutter og smag til med salt. Kom de kogte bønner i suppen.
Basilikumolie
- 1
Hak basilikum meget fint og bland med olien.
- 2
Dryp basilikumolien i suppen og server med lunt brød til.
Dette er en nøglehulsmærket opskrift.