Krydret tomatsuppe med kidneybønner og basilikumolie

4 personer

Ingredienser

Suppe

1 dåsekidneybønner
1 stkløg
375 ghvidkål
500 gkartofler
1 stkrød peberfrugt
1 spskrapsolie
2 dåserhakkede tomater
1,25 lgrøntsagsbouillon
2 tskpaprika
0,5 tskstødt chili
1 tskfint salt

Basilikumolie

2 spskrapsolie
2 bundterbasilikum

Tilbehør

100 gfuldkornsbrød

Tilberedning

Suppe

  • 1

    Skyl og rens grøntsagerne og skræl kartoflerne. Snit løget og hvidkålen fint. Skær kartoflerne og peberfrugten i tern.

  • 2

    Svits løget og hvidkål i fedtstoffet. Tilsæt de øvrige grøntsager og bouillon.

  • 3

    Lad suppen koge i 15-20 minutter og smag til med salt. Kom de kogte bønner i suppen.

Basilikumolie

  • 1

    Hak basilikum meget fint og bland med olien.

  • 2

    Dryp basilikumolien i suppen og server med lunt brød til.

Dette er en nøglehulsmærket opskrift.
Krydret tomatsuppe med kidneybønner og basilikumolie