Krydret hakkebøf med bløde løg, grovmos og råmarinerede rødbeder

4 personer

Ingredienser

Råmarinerede rødbeder

400 grødbede
2 spskeddike
1 tskhonning
Peber
frisk timian

Grovmos

750 gkartofler
500 gbroccoli
1 tskolivenolie
1,5 tskgroft salt
peber

Græskarkerner

4 spskgræskarkerner
2 spsksojasauce

Krydret hakkebøf

600 ghakket oksekød 4-7%
1 tskskalotteløg
1 stkfrisk chili
1 tskpersille
1 tskfrisk timian
1 tskgroft salt
1 spskolie til stegning

Bløde løg og sovs

350 gskalotteløg
1 stkoksekødsbouillonterning
3 dlvand
1 dlminimælk
1 spskhvedemel
0,5 tskgroft salt
peber

Tilberedning

De råmarinerede rødbeder kan erstattes af færdigsyltede rødbeder. De friske krydderurter kan erstattes af tørrede krydderier i lidt mindre mængder.

Grovmos

  • 1

    Skræl kartofler og rens broccoli. Skær i mindre stykker.

  • 2

    Kog kartoflerne i 15-20 minutter og lad broccolien koge med de sidste 5-7 minutter.

  • 3

    Hæld vandet fra og mos kartofler og broccoli groft med en gaffel sammen med olivenolie. Smag mosen til med groft salt og peber.

Råmarinerede rødbeder

  • 1

    Skyl og skræl rødbederne, skær dem i fine strimler og vend dem med balsamico, honning, timian og lidt peber.

  • 2

    Lad trække en times tid imens resten af retten tilberedes.

Græskarkerner

  • 1

    Rist græskarkernerne på en tør pande til de bliver mørke og buler lidt ud.

  • 2

    Hæld sojasaucen på panden og rist kernerne i saucen til den koger ind.

  • 3

    Lad dem køle af på en tallerken og drys dem over grovmosen lige inden servering.

Krydret hakkebøf

  • 1

    Skræl løg. Hak løg, chili, persille og timian fint, og rør det sammen det det hakkede kød.

  • 2

    Form bøfferne og krydr dem med groft salt og lidt peber.

  • 3

    Varm olie på en pande ved middelstærk varme og brun bøfferne i 3-4 minutter på hver side. Tag bøfferne af panden og læg dem på en tallerken.

Bløde løg og sovs

  • 1

    Skræl løget og skær det i skiver og brun dem godt på panden. Tilsæt bouillon og giv det hele et opkog.

  • 2

    Skru herefter ned for varmen. Tilsæt en jævning af minimælk og mel under omrøring og lad sovsen koge op.

  • 3

    Læg bøfferne tilbage på panden og lad dem simre i sovsen 5-10 minutter til de er gennemstegte. Smag sovsen til med groft salt og lidt peber og tilsæt evt. kulør.

  • 4

    Server de krydrede hakkebøffer med bløde løg, sovs, grovmos og råmarinerede rødbeder.

Dette er en nøglehulsmærket opskrift.
Krydret hakkebøf med bløde løg, grovmos og råmarinerede rødbeder