Krydret hakkebøf med bløde løg, grovmos og råmarinerede rødbeder
4 personer
Ingredienser
Råmarinerede rødbeder
400 g | rødbede |
2 spsk | eddike |
1 tsk | honning |
Peber | |
frisk timian |
Grovmos
750 g | kartofler |
500 g | broccoli |
1 tsk | olivenolie |
1,5 tsk | groft salt |
peber |
Græskarkerner
4 spsk | græskarkerner |
2 spsk | sojasauce |
Krydret hakkebøf
600 g | hakket oksekød 4-7% |
1 tsk | skalotteløg |
1 stk | frisk chili |
1 tsk | persille |
1 tsk | frisk timian |
1 tsk | groft salt |
1 spsk | olie til stegning |
Bløde løg og sovs
350 g | skalotteløg |
1 stk | oksekødsbouillonterning |
3 dl | vand |
1 dl | minimælk |
1 spsk | hvedemel |
0,5 tsk | groft salt |
peber |
Tilberedning
Grovmos
- 1
Skræl kartofler og rens broccoli. Skær i mindre stykker.
- 2
Kog kartoflerne i 15-20 minutter og lad broccolien koge med de sidste 5-7 minutter.
- 3
Hæld vandet fra og mos kartofler og broccoli groft med en gaffel sammen med olivenolie. Smag mosen til med groft salt og peber.
Råmarinerede rødbeder
- 1
Skyl og skræl rødbederne, skær dem i fine strimler og vend dem med balsamico, honning, timian og lidt peber.
- 2
Lad trække en times tid imens resten af retten tilberedes.
Græskarkerner
- 1
Rist græskarkernerne på en tør pande til de bliver mørke og buler lidt ud.
- 2
Hæld sojasaucen på panden og rist kernerne i saucen til den koger ind.
- 3
Lad dem køle af på en tallerken og drys dem over grovmosen lige inden servering.
Krydret hakkebøf
- 1
Skræl løg. Hak løg, chili, persille og timian fint, og rør det sammen det det hakkede kød.
- 2
Form bøfferne og krydr dem med groft salt og lidt peber.
- 3
Varm olie på en pande ved middelstærk varme og brun bøfferne i 3-4 minutter på hver side. Tag bøfferne af panden og læg dem på en tallerken.
Bløde løg og sovs
- 1
Skræl løget og skær det i skiver og brun dem godt på panden. Tilsæt bouillon og giv det hele et opkog.
- 2
Skru herefter ned for varmen. Tilsæt en jævning af minimælk og mel under omrøring og lad sovsen koge op.
- 3
Læg bøfferne tilbage på panden og lad dem simre i sovsen 5-10 minutter til de er gennemstegte. Smag sovsen til med groft salt og lidt peber og tilsæt evt. kulør.
- 4
Server de krydrede hakkebøffer med bløde løg, sovs, grovmos og råmarinerede rødbeder.