Krydrede kødboller og bulgursalat
4 personer
Ingredienser
Krydrede kødboller
1 stk | løg |
1 spsk | olie |
1 dåse | hakkede tomater |
350 g | hakket oksekød (4-7%) |
0,5 tsk | revet muskatnød |
0,5 stk | økologisk citron |
1 fed | hvidløg |
20 g | rosiner |
1 tsk | salt |
peber |
Bulgursalat
200 g | bulgur |
300 g | grønne bønner |
1 spsk | olie |
1 knivspids | stødt chili |
1 spsk | citronsaft |
1 stk | tomat |
1 stk | agurk |
1 bundt | forårsløg |
1 spsk | mynte |
1 bundt | persille |
1 tsk | fint salt |
Tilberedning
Krydrede kødboller
- 1
Skræl løg og skær det i tern. Svits løget i olie i en gryde og tilsæt herefter de flåede tomater og vand.
- 2
Bring det i kog og lad det koge ved svag varme i ca. 20 minutter.
- 3
Smag til med salt og peber. Tænd ovnen på 180°. Fordel saucen i en bradepande eller et ildfast fad.
- 4
Skyl citron og riv citronskal. Riv muskatnød og hak hvidløg fint.
- 5
Rør kødet sammen med revet muskat, citronskal, hvidløg, rosiner, salt og lidt peber.
- 6
Form runde kugler på størrelse med golfkugler og kom dem i tomatsaucen. Bag dem i ovnen til de er gennembagte, ca. 20 minutter.
Bulgursalat
- 1
Skyl bulgur i rigeligt, koldt vand. Kog den efter anvisningen på posen i vand tilsat salt.
- 2
Kom den kogte bulgur over i en skål og rør forsigtigt olie i. Lad det køle af.
- 3
Kog bønnerne og lad dem køle af.
- 4
Tilsæt chili og citronsaft til skålen med bulgur. Bland det godt. Smag til med salt.
- 5
Skyl og rens tomat, agurk, forårsløg, mynte og persille.
- 6
Skær tomat og agurk i små tern, forårsløg i fine strimler og hak mynte og persille.
- 7
Bland den afkølede bulgur med tomat, agurk, forårsløg, grønne bønner, frisk snittet mynte og hakket persille.
- 8
Servér de krydrede kødboller med bulgursalat.