Krondyrkølle
4 personer
Ingredienser
Krondyr køllen
1 stk | krondyrkølle |
1 stk | chili |
2 stk | hvidløg |
2 stk | gulerod |
2 stk | porre |
2 stk | pære |
2 stk | persillerod |
1 bundt | basilikum |
1 dl | olie til stegning |
2 dl | olivenolie |
100 g | smør |
salt | |
peber |
Vildtfond
Overskydende kød fra krondyrkøllen | |
1 pakke | bacon |
1 dl | olie |
1 fed | hvidløg |
2 stk | gulerod |
2 stk | æble |
1 stk | pastinak |
1 stk | persillerod |
2 stk | løg |
1 bundt | timian |
3 kviste | frisk rosmarin |
3 stk | stjerneanis |
2 spsk | peber |
1 dåse | tomatpuré |
1,5 dl | hvidvinseddike |
0,5 l | rødvin |
1 l | vand |
1,5 l | hønsefond |
2 stk | laurbærblade |
2 spsk | dijon sennep |
50 g | mørk chokolade 70% |
salt | |
peber |
Tilberedning
Vildtfond
- 1
Fjern overskydende kød fra køllebenet og afpuds resten af køllen.
- 2
Kom kødet og bacon i en høj gryde med det opvarmede olie og brun godt af.
- 3
Tilsæt alle grøntsager samt timian og rosmarin. Sautér det hele godt af. Tilsæt stjerneanis og hel sort peber. Rør det godt rundt.
- 4
Tilsæt rødvinseddike og lad det koge ind. Tilsæt rødvin, vand, hønsefond, dijon sennep, laurbærblade og chokolade og lad det hele simre i 2 timer uden låg. Fjern evt. skum, som lægger sig i overfladen.
- 5
Hæld saften og kraften fra dyrekøllen op i fonden. Når fonden har kogt i 2 timer, sigtes den. Smid fyldet ud.
- 6
Herfra kan du lave skønne saucer i forskellige varianter, fx til jul og nytår.
Krondyrkølle
- 1
Krydr krondyrkøllen med salt og peber. Brun krondyrkøllen hårdt af i rapsolie på en pande eller i en gryde.
- 2
Del chili i to. Halvér hvidløg, gulerødder, porrer, pærer og persillerødder.
- 3
Læg krondyrkøllen i et ildfast fad med chili, hvidløg, gulerødder, porrer, pærer, persillerødder, basilikum, smør og olivenolie.
- 4
Varm ovnen op til 200°. Stil fadet ind i 40 minutter. Tag derefter kødet ud og lad hvile i ½ time.
- 5
Skær krondyrkøllen i skiver og servér med grøntsagerne og saucen.