Krondyrkølle

4 personer

Ingredienser

Krondyr køllen

1 stkkrondyrkølle
1 stkchili
2 stkhvidløg
2 stkgulerod
2 stkporre
2 stkpære
2 stkpersillerod
1 bundtbasilikum
1 dlolie til stegning
2 dlolivenolie
100 gsmør
salt
peber

Vildtfond

Overskydende kød fra krondyrkøllen
1 pakkebacon
1 dlolie
1 fedhvidløg
2 stkgulerod
2 stkæble
1 stkpastinak
1 stkpersillerod
2 stkløg
1 bundttimian
3 kvistefrisk rosmarin
3 stkstjerneanis
2 spskpeber
1 dåsetomatpuré
1,5 dlhvidvinseddike
0,5 lrødvin
1 lvand
1,5 lhønsefond
2 stklaurbærblade
2 spskdijon sennep
50 gmørk chokolade 70%
salt
peber

Tilberedning

Vildtfond

  • 1

    Fjern overskydende kød fra køllebenet og afpuds resten af køllen.

  • 2

    Kom kødet og bacon i en høj gryde med det opvarmede olie og brun godt af.

  • 3

    Tilsæt alle grøntsager samt timian og rosmarin. Sautér det hele godt af. Tilsæt stjerneanis og hel sort peber. Rør det godt rundt.

  • 4

    Tilsæt rødvinseddike og lad det koge ind. Tilsæt rødvin, vand, hønsefond, dijon sennep, laurbærblade og chokolade og lad det hele simre i 2 timer uden låg. Fjern evt. skum, som lægger sig i overfladen.

  • 5

    Hæld saften og kraften fra dyrekøllen op i fonden. Når fonden har kogt i 2 timer, sigtes den. Smid fyldet ud.

  • 6

    Herfra kan du lave skønne saucer i forskellige varianter, fx til jul og nytår.

Krondyrkølle

  • 1

    Krydr krondyrkøllen med salt og peber. Brun krondyrkøllen hårdt af i rapsolie på en pande eller i en gryde.

  • 2

    Del chili i to. Halvér hvidløg, gulerødder, porrer, pærer og persillerødder.

  • 3

    Læg krondyrkøllen i et ildfast fad med chili, hvidløg, gulerødder, porrer, pærer, persillerødder, basilikum, smør og olivenolie.

  • 4

    Varm ovnen op til 200°. Stil fadet ind i 40 minutter. Tag derefter kødet ud og lad hvile i ½ time.

  • 5

    Skær krondyrkøllen i skiver og servér med grøntsagerne og saucen.

Krondyrkølle