Krondyrkølle
4 personer
Ingredienser
Krondyr køllen
1 stk | krondyr kølle |
1 stk | chilifrugt |
2 stk | hvidløg |
2 stk | gulerod |
2 stk | porre |
2 stk | pære |
2 stk | persillerod |
1 bundt | basilikum |
1 dl | olie til stegning |
2 dl | olivenolie |
100 g | smør |
salt | |
peber |
Vildtfond
Overskydende kød fra krondyr køllen | |
1 pakke | bacon |
1 dl | olie |
1 fed | hvidløg |
2 stk | gulerod |
2 stk | æble |
1 stk | pastinak |
1 stk | persillerod |
2 stk | løg |
1 bundt | timian |
3 kviste | frisk rosmarin |
3 stk | stjerneanis |
2 spsk | peber |
1 dåse | tomatpure |
1,5 dl | rødvinseddike |
0,5 l | rødvin |
1 l | vand |
1,5 l | hønsefond |
2 stk | laurbærblade |
2 spsk | dijonsennep |
50 g | mørk chokolade 70% |
salt | |
peber |
Tilberedning
Krondyr køllen
- 1
Krondyr køllen krydres med salt og peber og brunes hårdt af i rapsolie på en pande eller gryde.
- 2
Køllen lægges i et ildfast fad med 1 flækket chili, halverede hvidløg, gulerødder, porrer, halve pærer, halve persillerødder, basilikum, smør og olivenolie.
- 3
Varm ovnen op til 200 grader. Stil fadet ind i 40 minutter. Tag derefter kødet ud og stil det til at hvile ½ time.
- 4
Køllen skæres i skiver og serveres med grøntsagerne og saucen.
Vildtfond
- 1
Fjern overskydende kød fra køllebenet og afpuds resten af køllen.
- 2
Kødet og baconen puttes i en høj gryde med det opvarmede olie og brunes godt af.
- 3
Tilsæt alle grøntsager samt timian og rosmarin og sauter det hele godt af. Tilsæt stjerneanis og hel sort peber. Rør det godt rundt.
- 4
Tilsæt rødvinseddike og lad det koge ind. Tilsæt rødvin, vand, hønsefond, dijonsennep, laurbærblade og chokolade og lad det hele simre i 2 timer uden låg. Fjern evt. skum som lægger sig i overfladen.
- 5
Hæld saften og kraften fra dyrekøllen op i fonden. Når fonden har kogt i 2 timer, sigtes den. Smid fyldet ud.