Krondyr med karamelliserede løg og broccolini

4 personer

Ingredienser

Ribs

150 gribs, evt fra frost
2,5 spsksukker

Krondyrfilet

2 spsksmagsneutral olie
600 gkrondyrfilet, afpudset
2 spsksmør
4 kvistetimian

Karamelliserede løg

4 stkskalotteløg
2 spsksmagsneutral olie
2 spsksmør
2 spskhonning

Sauce

1 posebalsamico glace
rødvinssauce
2 dlpiskefløde
1 stkcitron
salt

Asparges broccolini

2 poserasparges broccolini, skyllet og nippet for blade/bunden af
salt
peber

Tilberedning

Denne ret er en del af nytårsmenu 1.

Ribs

  • 1

    Dagen før: Kom ribs i en lille bakke/beholder med sukker og bland godt sammen. Sæt på køl til dagen efter (gem lidt af ribsene til både hovedret og desserten).

Krondyrfilet

  • 1

    Forvarm ovnen til 170°C varmluft.

  • 2

    Tag den afpudsede krondyrfilet ud af indpakningen og dyp den tør med et stykke køkkenrulle. Salt fileten med salt på begge sider.

  • 3

    Find en passende størrelse pande, tilsæt olie til panden og varm panden godt op.

  • 4

    Kom krondyr fileten på den varme pande og brun den godt af.

  • 5

    Afslut med 2 spsk smør og timian kviste. Overhæld kødet med brusende smør fra en ske, mens det steger.

  • 6

    Tag det afbrunede krondyr af panden og kom den i et lille fad. Steg krondyrfileten færdig i ovnen i cirka 15-20 minutter. Lad den hvile 10 minutter inden den skæres op.

Karamelliserede løg

  • 1

    Skræl og halver skalotteløgene. Kom dem på en pande med lidt olie og steg, til de begynder at tage farve på stegefladen.

  • 2

    Kom smør og honning på panden og lad det hele karamellisere. Når løgene er lysebrune på stegesiden, tages de af panden.

Sauce

  • 1

    Hæld posen med balsamico glace og rødvinssauce i en kasserolle. Lad det reducere i 10 min.

  • 2

    Tilsæt piskefløde og smag til med lidt citronsaft, salt og peber. 1 minuts tid inden servering, tilsættes lidt af de søde ribs i saucen (uden væden).

Asparges broccolini

  • 1

    Steg asparges broccolini hurtigt på en varm pande med lidt smagsneutral olie. De må gerne have lidt bid endnu. Krydr med salt og peber.

Krondyr med karamelliserede løg og broccolini