Krondyr med karamelliserede løg og broccolini
4 personer
Ingredienser
Ribs
150 g | ribs, evt fra frost |
2,5 spsk | sukker |
Krondyrfilet
2 spsk | smagsneutral olie |
600 g | krondyrfilet, afpudset |
2 spsk | smør |
4 kviste | timian |
Karamelliserede løg
4 stk | skalotteløg |
2 spsk | smagsneutral olie |
2 spsk | smør |
2 spsk | honning |
Sauce
1 pose | balsamico glace |
rødvinssauce | |
2 dl | piskefløde |
1 stk | citron |
salt |
Asparges broccolini
2 poser | asparges broccolini, skyllet og nippet for blade/bunden af |
salt | |
peber |
Tilberedning
Ribs
- 1
Dagen før: Kom ribs i en lille bakke/beholder med sukker og bland godt sammen. Sæt på køl til dagen efter (gem lidt af ribsene til både hovedret og desserten).
Krondyrfilet
- 1
Forvarm ovnen til 170°C varmluft.
- 2
Tag den afpudsede krondyrfilet ud af indpakningen og dyp den tør med et stykke køkkenrulle. Salt fileten med salt på begge sider.
- 3
Find en passende størrelse pande, tilsæt olie til panden og varm panden godt op.
- 4
Kom krondyr fileten på den varme pande og brun den godt af.
- 5
Afslut med 2 spsk smør og timian kviste. Overhæld kødet med brusende smør fra en ske, mens det steger.
- 6
Tag det afbrunede krondyr af panden og kom den i et lille fad. Steg krondyrfileten færdig i ovnen i cirka 15-20 minutter. Lad den hvile 10 minutter inden den skæres op.
Karamelliserede løg
- 1
Skræl og halver skalotteløgene. Kom dem på en pande med lidt olie og steg, til de begynder at tage farve på stegefladen.
- 2
Kom smør og honning på panden og lad det hele karamellisere. Når løgene er lysebrune på stegesiden, tages de af panden.
Sauce
- 1
Hæld posen med balsamico glace og rødvinssauce i en kasserolle. Lad det reducere i 10 min.
- 2
Tilsæt piskefløde og smag til med lidt citronsaft, salt og peber. 1 minuts tid inden servering, tilsættes lidt af de søde ribs i saucen (uden væden).
Asparges broccolini
- 1
Steg asparges broccolini hurtigt på en varm pande med lidt smagsneutral olie. De må gerne have lidt bid endnu. Krydr med salt og peber.
