Koteletter på spyd serveret med sprøde kartofler og blommesalat
4 personer
Ingredienser
| 1000 g | Kartofler |
| 400 g | Koteletter |
| 2 spsk | Ketchup |
| 1 fed | Hvidløg |
| 0.5 spsk | Oregano |
| 450 g | Frosne bønner |
| 0.5 stk | Iceberg |
| 3 stk | Blommer |
| 35 g | Frossen persille |
| 200 g | Græsk yoghurt |
| 1 fed | Hvidløg |
| Dressing efter eget valg | |
| Salt | |
| Peber | |
| Olivenolie |
Tilberedning
- 1
Tænd ovnen på 220° varmluft.
- 2
Skrub eller skræl kartoflerne. Skær dem i tynde både og vend dem i lidt olivenolie, salt og peber. Bag kartoflerne sprøde i ovnen i ca. 30 min. - husk at vende dem undervejs.
- 3
Skær koteletterne i aflange stykker, så de passer på et spyd. Sæt kødet på spyd og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Rør en hurtig marinade med ketchup, presset hvidløg og oregano. Smør marinaden på spyddene og steg dem i ovnen i ca. 10-15 min. Husk at vende dem undervejs.
- 4
Kog bønnerne efter anvisningen på posen. Overhæld dem herefter med koldt vand.
- 5
Skyl icebergsalaten og skær den i strimler. Skyl blommerne, fjern stenene og skær frugtkødet i både. Vend bønner, iceberg, blommer og persille sammen til en lækker salat. Smag til med salt og peber og top med valgfri dressing.
- 6
Rør en hurtig dressing af græsk yoghurt og presset hvidløg og smag til med salt og peber.
- 7
Server de marinede spyd med de sprøde ovnkartofler, salat og dressing.
