Kotelet med skaft, BBQ og lun bønnesalat
4 personer
Ingredienser
Tilberedning
- 1
Tag koteletterne ud af køleskabet minimum 1 time før de skal grilles
- 2
Imens koteletterne får temperatur, kan den lune bønnesalat laves – kog en gryde op med letsaltet vand.
- 3
Nip enderne af de grønne bønner og halver dem. Når gryden med vand koger, kommes bønner og frosne edamamebønner op i vandet. De skal blot have 20-30 sekunder i det kogende vand. Hæld koldt vand over de kogte bønner så tilberedningen stoppes.
- 4
Skær de grønne peberfrugter ud i lange “stænger”
- 5
Bland kidneybønner, hvide bønner, grøn peberfrugt, grønne bønner og edamamebønner sammen i en skål. Riv citronskal ned i.
- 6
Skær ansjosfileterne ud i mindre stykker. Gem olien fra ansjosfileterne.
- 7
Smag ansjos-olien til med citronsaft, dijonsennep, sort peber og flagesalt. Vend både ansjosstykkerne & ansjos”vinaigretten” i bønnesalaten. Server bønnesalaten lun (varm den evt op i et ildfast fad på grillen ved passiv varme. ) Husk at smage bønnesalaten til med salt, peber og citronsaft.
- 8
Mens bønnesalaten lunes, grilles koteletterne. Dup koteletterne af med et stykke papir og drys med fint salt.
- 9
Kom koteletterne på grillen og steg dem i 8-12 minutter i alt. Vend gerne koteletterne undervejs på grillen så de ikke steger længere end 2 minutter på hver side af gangen.
