Kotelet med skaft, BBQ og lun bønnesalat

4 personer

Ingredienser

Tilberedning

  • 1

    Tag koteletterne ud af køleskabet minimum 1 time før de skal grilles

  • 2

    Imens koteletterne får temperatur, kan den lune bønnesalat laves – kog en gryde op med letsaltet vand.

  • 3

    Nip enderne af de grønne bønner og halver dem. Når gryden med vand koger, kommes bønner og frosne edamamebønner op i vandet. De skal blot have 20-30 sekunder i det kogende vand. Hæld koldt vand over de kogte bønner så tilberedningen stoppes.

  • 4

    Skær de grønne peberfrugter ud i lange “stænger”

  • 5

    Bland kidneybønner, hvide bønner, grøn peberfrugt, grønne bønner og edamamebønner sammen i en skål. Riv citronskal ned i.

  • 6

    Skær ansjosfileterne ud i mindre stykker. Gem olien fra ansjosfileterne.

  • 7

    Smag ansjos-olien til med citronsaft, dijonsennep, sort peber og flagesalt. Vend både ansjosstykkerne & ansjos”vinaigretten” i bønnesalaten. Server bønnesalaten lun (varm den evt op i et ildfast fad på grillen ved passiv varme. ) Husk at smage bønnesalaten til med salt, peber og citronsaft.

  • 8

    Mens bønnesalaten lunes, grilles koteletterne. Dup koteletterne af med et stykke papir og drys med fint salt.

  • 9

    Kom koteletterne på grillen og steg dem i 8-12 minutter i alt. Vend gerne koteletterne undervejs på grillen så de ikke steger længere end 2 minutter på hver side af gangen.

Tip: Skift bønnerne ud med andre bønnetyper og eventuelt tørrede bønner som alternativ til bønner på dåse.
Kotelet med skaft, BBQ og lun bønnesalat