Koldskål med ristede havregryn og jordbær

4 personer

Ingredienser

Koldskål

0,5 stkappelsin
1 stkcitron
2 stængervaniljestang
6 stkæggeblommer
100 grørsukker
1 spskkardemomme
2 dlsødmælks yoghurt
1 lkærnemælk

Ristede havregryn

1 bakkejordbær
50 gsmør
100 gsukker
200 ghavregryn

Tilberedning

Ristede havregryn

  • 1

    Skyl og skær jordbær i skiver.

  • 2

    Smelt smør på en pande til det har bruset op. Tilsæt sukker som smeltes sammen med smørret. Pas på fingrene, det bliver meget varmt!

  • 3

    Når massen er lysebrun, tilsættes havregryn. Rør grundigt igennem og tag de ristede havregryn af varmen. Put det hele i et ildfast fad og lad det afkøle.

Koldskål

  • 1

    Pres saft og riv skallen fra appelsin og citron. Flæk vaniljestængerne og tag kornene ud.

  • 2

    Pisk alle ingredienser til koldskål sammen, undtagen yoghurt og kærnemælk. Brug gerne en røremaskine, da der skal piskes til massen er helt hvid.

  • 3

    Tilsæt yoghurt og kærnemælk lidt ad gangen og pisk videre ca. 5 min.

  • 4

    Anret koldskål i dybe tallerkener. Læg jordbærskiver i bunden, hæld koldskål oven på bærrene og drys til sidst med de ristede havregryn. Servér straks.

Koldskål med ristede havregryn og jordbær