Koldhævede speltboller
15 stk
Ingredienser
5 g | gær |
0.5 l | vand |
1 tsk | sukker |
1 spsk | rapsolie |
350 g | fuldkornsspeltmel |
250 g | sigtet speltmel |
1 tsk | fint salt |
Tilberedning
Tip: Det er en god ide at tage dejen ud i god tid, så den kan få stuetemperatur, inden den bages.
- 1
Rør gæren ud i koldt vand og tilsæt sukker og rapsolie.
- 2
Tilsæt fuldkorns- og sigtet speltmel blandet med fint salt. Ælt godt sammen.
- 3
Sæt dejen i køleskabet i mindst 6 timer og gerne længere tid. Dejen kan holde i flere dage, helt op til en uge.
- 4
Dyp to skeer i vand og brug dem til at fordele 15 boller på en bageplade med bagepapir.
- 5
Bag speltbollerne ved 200° varmluft i ca. 20-25 minutter.
Dette er en nøglehulsmærket opskrift.
