Koldhævede speltboller

15 stk

Ingredienser

5 ggær
0.5 lvand
1 tsksukker
1 spskrapsolie
350 gfuldkornsspeltmel
250 gsigtet speltmel
1 tskfint salt

Tilberedning

Tip: Det er en god ide at tage dejen ud i god tid, så den kan få stuetemperatur, inden den bages.
  • 1

    Rør gæren ud i koldt vand og tilsæt sukker og rapsolie.

  • 2

    Tilsæt fuldkorns- og sigtet speltmel blandet med fint salt. Ælt godt sammen.

  • 3

    Sæt dejen i køleskabet i mindst 6 timer og gerne længere tid. Dejen kan holde i flere dage, helt op til en uge.

  • 4

    Dyp to skeer i vand og brug dem til at fordele 15 boller på en bageplade med bagepapir.

  • 5

    Bag speltbollerne ved 200° varmluft i ca. 20-25 minutter.

Dette er en nøglehulsmærket opskrift.
Koldhævede speltboller