Kogt hummer med piment-mayo og grillet citron

Ingredienser

2 stkkogte hummere
3 stkcitroner
80 gpasteuriseret æggehvide
10 geddike
3 gsalt
5 gdijonsennep
180-200 gsmagsneutral olie

Evt.

piment d’espelette, røget paprika eller chiliflager

Tilberedning

Denne ret er en del af nytårsmenu 1.

Grillede citroner

  • 1

    Sæt en lille pande på komfuret og find et stykke bagepapir frem – klip bagepapiret ud i en cirkel der passer ned i panden.

  • 2

    Halver citronerne og kom dem på panden med skærefladen nedad (ovenpå bagepapiret).

  • 3

    Tænd for panden og lad citronerne karamelliserer ved medium varme, indtil de er lysebrune.

Nem mayo

  • 1

    I et målebæger, kom æggehvider, eddike, dijon & salt i.

  • 2

    Blend det sammen med en stavblender.

  • 3

    Hæld langsomt olie i, mens der stavblendes – stop når mayoen har den ønskede konsistens. Smag evt til med lidt grillet citronsaft mere salt.

Kogt hummer

  • 1

    Del begge hummere på langs med en stor kniv.

  • 2

    Fjern alle rester af tarm der sidder på hver side i halen. Find også den lille brusk-agtige hinde der sidder inde i hovedet på hummeren. Den er ikke rar at spise.

  • 3

    Nu er hummeren klar til at blive serveret med Piment Mayo.

Tip: Basismayoen kan med fordel laves sammen med den der bruges til appetizers
Kogt hummer med piment-mayo og grillet citron