Kogt hummer med piment-mayo og grillet citron
Ingredienser
2 stk | kogte hummere |
3 stk | citroner |
80 g | pasteuriseret æggehvide |
10 g | eddike |
3 g | salt |
5 g | dijonsennep |
180-200 g | smagsneutral olie |
Evt.
piment d’espelette, røget paprika eller chiliflager |
Tilberedning
Grillede citroner
- 1
Sæt en lille pande på komfuret og find et stykke bagepapir frem – klip bagepapiret ud i en cirkel der passer ned i panden.
- 2
Halver citronerne og kom dem på panden med skærefladen nedad (ovenpå bagepapiret).
- 3
Tænd for panden og lad citronerne karamelliserer ved medium varme, indtil de er lysebrune.
Nem mayo
- 1
I et målebæger, kom æggehvider, eddike, dijon & salt i.
- 2
Blend det sammen med en stavblender.
- 3
Hæld langsomt olie i, mens der stavblendes – stop når mayoen har den ønskede konsistens. Smag evt til med lidt grillet citronsaft mere salt.
Kogt hummer
- 1
Del begge hummere på langs med en stor kniv.
- 2
Fjern alle rester af tarm der sidder på hver side i halen. Find også den lille brusk-agtige hinde der sidder inde i hovedet på hummeren. Den er ikke rar at spise.
- 3
Nu er hummeren klar til at blive serveret med Piment Mayo.