Kødboller med sorte bønner, tomat & ris
4 personer
Ingredienser
| 2 stk | løg |
| 1 fed | hvidløg |
| 2 stk | peberfrugter |
| 200 g | cherrytomater ell. 2 store tomater |
| 2 dåser | hakkede tomater |
| 2 dåser | sorte bønner, drænet og skyllet |
| 450 g | hakket oksekød |
| 0.5 dl | rasp |
| 1 stk | æg |
| 4 dl | ris, gerne fuldkorn |
| salt | |
| peber | |
| 0.5 tsk | spidskommen |
| 1 potte | persille |
| 3 spsk | sort sesam |
Tilberedning
- 1
Rør det hakkede oksekød sammen med salt, æg, spidskommen, peber og rasp.
- 2
Form små runde kødboller af farsen og sæt til side.
- 3
Forvarm ovnen til 210° varmluft
- 4
Riv hvidløget, skær løg i tern samt halver cherrytomaterne og skær peberfrugterne ud i strimler.
- 5
Kom løg, hvidløg, cherrytomater og peberfrugter i bunden af et ildfast fad. Fordel de små runde kødboller ovenpå.
- 6
Fordel de sorte bønner ovenpå og hæld de hakkede tomater over – afhængigt af det ildfaste fads størrelse kan der spædes op med lidt vand, således kødbollerne bliver dækket af tomat/væske.
- 7
Kom det ildfaste fad i ovnen og bag i 20-25 minutter – eller tid kødbollerne er gennembagte – rør eventuelt forsigtigt rundt i retten undervejs.
- 8
Imens kødbollerne tilbereder i ovnen, koges risene efter anvisningen på posen.
- 9
Server risene vendt med lidt sort sesam og den færdige bønne-ret med persille på toppen.
