Kødboller med sorte bønner, tomat & ris

4 personer

Ingredienser

2 stkløg
1 fedhvidløg
2 stkpeberfrugter
200 gcherrytomater ell. 2 store tomater
2 dåserhakkede tomater
2 dåsersorte bønner, drænet og skyllet
450 ghakket oksekød
0.5 dlrasp
1 stkæg
4 dlris, gerne fuldkorn
salt
peber
0.5 tskspidskommen
1 pottepersille
3 spsksort sesam

Tilberedning

  • 1

    Rør det hakkede oksekød sammen med salt, æg, spidskommen, peber og rasp.

  • 2

    Form små runde kødboller af farsen og sæt til side.

  • 3

    Forvarm ovnen til 210° varmluft

  • 4

    Riv hvidløget, skær løg i tern samt halver cherrytomaterne og skær peberfrugterne ud i strimler.

  • 5

    Kom løg, hvidløg, cherrytomater og peberfrugter i bunden af et ildfast fad. Fordel de små runde kødboller ovenpå.

  • 6

    Fordel de sorte bønner ovenpå og hæld de hakkede tomater over – afhængigt af det ildfaste fads størrelse kan der spædes op med lidt vand, således kødbollerne bliver dækket af tomat/væske.

  • 7

    Kom det ildfaste fad i ovnen og bag i 20-25 minutter – eller tid kødbollerne er gennembagte – rør eventuelt forsigtigt rundt i retten undervejs.

  • 8

    Imens kødbollerne tilbereder i ovnen, koges risene efter anvisningen på posen.

  • 9

    Server risene vendt med lidt sort sesam og den færdige bønne-ret med persille på toppen.

Kødboller med sorte bønner, tomat & ris